Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia, a cincea marcă auto pe piața din Franța în primul semestru

Dacia, a cincea marcă auto pe piața din Franța în primul semestru

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Franța au înregistrat o creștere anuală de 28,8% în perioada ianuarie – iunie 2014, ceea ce plasează marca de origine românească pe locul al cincilea în topul celor mai importante mărci auto din Franța, după Renault, Peugeot, Citroën și Volkswagen, arată datele publicate, marți, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite AFP.

Un număr de 60.443 autoturisme marca Dacia au fost vândute în primele șase luni din acest an pe piața franceză, marca românească având o cotă de 5,26% din piață.

O creștere procentuală și mai mare (42,6%) s-a înregistrat în cazul înmatriculărilor de autoturisme Dacia în luna iunie 2014 până la 11.733 de vehicule.

Succesul mărcii Dacia pe piața franceză se bazează exclusiv pe două modele: Sandero, locul opt în topul celor mai bine vândute mașini din Franța, și SUV-ul Duster, locul 11. Împreună, Sandero și Duster reprezintă 87% din vânzările mărcii Dacia pe piața din Franța.

Luna iunie 2014 a fost una prolifică și pentru grupul Renault, pentru care înmatriculările au crescut cu 19,9% în ritm anual până la 61.517 vehicule. Cu o cotă de piață de 26,37% ‘marca Renault revine la un nivel pe care nu l-a mai înregistrat din luna ianuarie 1999’, a precizat directorul comercial de la Renault Franța, Bernard Cambier.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.


Sursa, citeste mai departe.

Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice