Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum se schimba discurile si placutele de frana ?

Schimbarea discurilor de frână este o procedură importantă și necesară pentru siguranța șoferului și a pasagerilor dintr-un vehicul. Discurile de frână sunt componente esențiale ale sistemului de frânare al unei mașini, care ajută la oprirea acesteia în condiții de siguranță și eficientă.

Iată câțiva pași esențiali pe care trebuie să-i urmați atunci când înlocuiți discurile de frână:

  1. Ridicați vehiculul pe un elevatoare de mașini sau pe cricuri și asigurați-vă că acesta este stabilit și susținut în mod corespunzător.
  2. Demontați roțile și scoateți pinioanele care prind discurile de frână pe puntea mașinii.
  3. Scoateți discurile de frână vechi, având grijă să nu zgâriați suprafața de frânare. Verificați discurile pentru orice defecte sau uzură excesivă. În cazul în care discurile prezintă zgârieturi sau fisuri, acestea trebuie înlocuite.
  4. Curățați suprafața de frânare și roțile cu o soluție specială de curățare a frânelor, pentru a elimina orice urme de praf și murdărie.
  5. Instalați discurile de frână noi și aplicați un strat subțire de lubrifiant pentru a preveni coroziunea și a ajuta la eliminarea zgomotelor de frecare.
  6. Înlocuiți plăcuțele de frână vechi cu plăcuțe noi. Verificați dacă plăcuțele sunt potrivite pentru discurile de frână și nu prezintă uzură excesivă sau zgârieturi.
  7. Montați pinioanele pe discurile de frână și strângeți-le în mod corespunzător.
  8. Instalați roțile pe mașină și strângeți-le cu un cheie într-un model în cruce. Acest lucru va ajuta la distribuirea uniformă a presiunii pe toate roțile.
  9. Verificați sistemul de frânare pentru orice pierderi de lichid sau probleme de funcționare. Faceți un test de frânare într-un spațiu deschis și sigur, pentru a vă asigura că sistemul de frânare funcționează în mod corespunzător.

În general, schimbarea discurilor de frână este o procedură relativ simplă și poate fi efectuată de către un mecanic experimentat sau de către proprietarul mașinii, cu ajutorul unor instrumente de bază. Este important să înlocuiți discurile de frână în mod regulat, conform recomandărilor producătorului, pentru a vă asigura că mașina dumneavoastră este în condiții optime de funcționare și în siguranță pe drum.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice