Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum sa-ti planifici o calatorie cu masina in siguranta pentru o vacanta de neuitat

Vacanțele în familie pot crea o viață de amintiri, dar pot și sparge banca sau cardul de credit. Dacă doriți să vă duceți familia cu un buget restrâns, de ce nu vă gândiți la o călătorie? Puteți planifica o aventură plină de distracție de care își vor aminti pentru totdeauna – țineți cont de aceste cinci sfaturi. Planul versus realitatea mereu nu se pliaza!

Planifică, planifică, planifică.

Când erai tânăr, fără griji și fără copii, călătoriile neplanificate se transformau în aventuri neașteptate. Totuși, ca părinte, prea multă spontaneitate te-ar putea lăsa cu o haită de copii sălbatici care caută să se desprindă – și nimic de făcut. Planificați în avans cât de departe veți conduce în fiecare zi, unde veți opri pentru a lua masa, ce atracții veți vizita și unde veți dormi noaptea. Pentru opțiuni economice, căutați programe de acces la biblioteci locale, centre de recreere și parcuri. Dacă intenționați să vizitați o atracție populară, luați în considerare cumpărarea biletelor în avans pentru a evita dezamăgirea.

Cumpărați asigurarea potrivită.

Dacă călătoriți în afara provinciei, este posibil să doriți să cumpărați o asigurare medicală de urgență, deoarece unele planuri provinciale nu acoperă servicii costisitoare, cum ar fi transportul cu ambulanța aeriană, radiografii, îngrijirea dentară de urgență sau medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Dacă călătoriți în alta tara in concediu, luați în considerare creșterea acoperirii de răspundere a asigurării auto, deoarece majoritatea statelor nu stabilesc o rată minimă pentru acoperire. În ambele cazuri, decideți dacă aveți nevoie de acoperire pentru anularea călătoriei pentru a gestiona orice cheltuieli de călătorie nerambursabile în cazul în care trebuie să faceți o schimbare neplanificată în vacanța dumneavoastră.

Aprovizionați mașina cu toate elementele esențiale – și apoi câteva.

Faceți o listă cu tot ce veți avea nevoie dvs. și copiii dvs. pentru a rămâne fericiți în timpul călătoriei. Lista dvs. ar putea include:

– Cărți, muzică și jocuri pentru divertisment;
– Gustări și băuturi pentru a umple burtica;
– Șervețele și hainele suplimentare în caz de vărsări sau accidente;
– Saci de gunoi pentru a menține mașina fără dezordine;
– O trusă de prim ajutor pentru situații de urgență mici; și
– Perne și pături pentru a încuraja somnul!

Dacă aveți mai mult de un copil, aduceți multipli din fiecare articol pentru a evita cearta pe bancheta din spate. De asemenea, luați în considerare surprinderea copiilor cu dulciuri și jucării neașteptate care îi vor pune într-o dispoziție grozavă – și țineți-i distrați în liniște pentru o parte a călătoriei.

Luați multe pauze.

Luarea de pauze îi va ajuta pe adulți să rămână proaspăt și atenți la volan și îi va ajuta pe copii să-și elibereze o parte din energie la fiecare două ore. Rețineți că un șofer obosit poate fi periculos: se estimează că 20% dintre coliziunile fatale implică oboseala șoferului. Opririle regulate vă vor oferi șansa de a vă bucura de aer proaspăt și de întindere și, de asemenea, puteți folosi oportunitatea de a schimba sarcinile de conducere cu un alt adult. Aduceți o minge sau un frisbee pentru un joc improvizat de prindere, astfel încât copiii să poată arde energie.

Bucurați-vă de plimbare.

Îți imaginezi o călătorie plină de distracție care creează glume în interior și amintiri calde care să dureze toată viața.  Respiră adânc și reamintește-ți că într-o zi îți va fi dor de haos, copiii cresc iar când se va întâmpla asta, vei avea amintirile și fotografiile din această călătorie care să te facă să zâmbești.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice