Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum sa negociati atunci cand cumparați o masina second hand?

Stăpânirea artei de a negocia atunci când cumpărați o mașină la mâna a doua

Cumpărarea unei mașini second-hand poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani, dar este important să fii pregătit atunci când vine vorba de negocierea prețului. Indiferent dacă sunteți un cumpărător de mașini cu experiență sau un cumpărător pentru prima dată, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să negociați eficient și să obțineți cea mai bună ofertă posibilă.

Cercetați-vă: înainte de a începe să negociați, este important să cercetați mașina care vă interesează. Căutați valoarea Kelley Blue Book a mașinii pentru a vă face o idee despre valoarea sa de piață. De asemenea, cercetați vânzătorul pentru a afla dacă este un vânzător privat sau un dealer.Fii pregătit să pleci: înainte de a începe să negociezi, ai o idee clară despre ce ești dispus să plătești pentru mașină și fii pregătit să pleci dacă vânzătorul nu este dispus să-ți achite prețul. Acest lucru vă va oferi mai multă pârghie atunci când vine vorba de negociere.

Fii încrezător: când negociezi, este important să fii încrezător și informat. Acest lucru vă va ajuta să câștigați respectul vânzătorului și să-i facă mai dispuși să negocieze.

Fiți dispus să faceți compromisuri: negocierea nu înseamnă doar obținerea celui mai bun preț, ci și găsirea unui teren comun. Fiți dispus să faceți compromisuri în ceea ce privește prețul, opțiunile de finanțare sau garanția pentru a ajunge la o înțelegere care funcționează atât pentru dvs., cât și pentru vânzător.
Nu vă fie teamă să cereți reduceri: dacă cumpărați de la un dealer, nu vă fie teamă să cereți reduceri la lucruri precum finanțare sau schimburi. Dealeriile sunt adesea dispuse să ofere reduceri pentru a închide o vânzare.

Fă-ți timp: cumpărarea unei mașini second-hand este o investiție mare, așa că nu te grăbi să faci o afacere. Fă-ți timp să faci cumpărături și să compari prețurile. Odată ce găsiți o mașină care vă interesează, duceți-o pentru un test de conducere și solicitați unui mecanic să o inspecteze înainte de a lua o decizie finală.

Fiți conștienți de documente: asigurați-vă că citiți și înțelegeți toate documentele înainte de a semna orice acord. Asigurați-vă că înțelegeți termenii garanției, opțiunile de finanțare și orice alte acorduri pe care le încheiați.

Fii pregătit să tocmești: Fii pregătit să tocmești prețul final al mașinii. Dacă vânzătorul cere mai mult decât sunteți dispus să plătiți, nu vă fie teamă să contracarați cu o ofertă mai mică.

Urmând aceste sfaturi, veți fi mai bine pregătit să negociați atunci când cumpărați o mașină la mâna a doua. Amintiți-vă că cumpărarea unei mașini este o investiție mare, așa că luați-vă timp și asigurați-vă că obțineți cea mai bună ofertă posibilă.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice