Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum este sa conduci un SUV 4×4 ? Esti oare pregatit ?

Deținerea unui 4×4 nu este ca și cum ai deține orice alt vehicul. Sunt mai mari, mai grele și mai periculoase în anumite situații, de exemplu. Mai ales dacă vrei să o iei în off-road, așa cum aproape fiecare șofer de 4×4 va dori să facă la un moment dat.

Dacă nu ați mai manevrat niciodată un vehicul cu 4×4, este o idee bună să-l luați deoparte pentru ceva antrenament înainte de a-l dezlănțui pe drumuri. Pot fi mult mai siguri și pot permite mai mult control în condiții meteorologice nefavorabile, dar numai dacă au un șofer la fel de capabil. Folosirea unui instructor off-road poate fi o modalitate excelentă nu numai de a învăța cum se descurcă mașina în toate tipurile diferite de condiții, ci și de a te distra cu adevărat cu ea.

Sunt vehicule mai mari, cu mai multe piese, așa că vor avea nevoie de mult mai multă dragoste și grijă. Dacă doriți să vă mențineți camionul în funcțiune, trebuie să fiți mai atent la întreținere decât șoferul obișnuit. Schimbarea uleiului, rotația anvelopelor, echilibrarea roților și multe altele. Pentru a economisi niște bani, învață cum să-ți asumi singur aceste sarcini, mai degrabă decât să fii nevoit să plătești constant garajul.

Sistemele de suspensie și transmisie pot dezvolta defecțiuni care vă vor pune serios în pericol. Dincolo de curățarea acestuia, trebuie să verificați transmisia și diferențialul pentru eventuale scurgeri care ar fi putut apărea, să vă asigurați că șocurile nu sunt deteriorate și multe altele.

Chiar și atunci când conduceți pe stradă sau chiar parcați vehiculul, este un risc considerabil. Poate provoca mult mai multe daune decât mașina medie la impact. Dacă parchezi pe teren accidentat, ai nevoie de opriri pentru roți, de exemplu. Frânele 4×4 nu sunt fiabile dacă nu sunt îngrijite pe deplin și vrei să te asiguri că scapi complet de riscul că se va rostogoli pe drum în micul Mini delicat al vecinului tău. De asemenea, trebuie să înveți cum să conduci în raport cu alte vehicule de pe drum. Un vehicul mai mare are mai multe puncte moarte, mai ales în ceea ce privește bicicliștii și motocicletele. Un 4×4 are nevoie de un șofer defensiv.

Pe cât de distractiv este în off-road, 4×4 chiar strălucește atunci când vine vorba de a-l face instrumentul tău multifuncțional. În acest scop, alegerea unor modificări poate îmbunătăți cu adevărat ceea ce poate face. Troliurile, compresoarele de aer și kiturile de flip îl pot face să se descurce mult mai bine, indiferent dacă remorcă o mașină în suburbii sau se redresează în sălbăticie.

Este o “fiară” mai mare, așa că necesită mult mai multă atenție decât vehiculul tău obișnuit. Nimic nu te împiedică să-ți iubești mașina 4×4 și să te bucuri de a-l împinge la limite sau de a-l folosi pur și simplu ca instrument extrem de practic care poate fi. Trebuie doar să te asiguri că ești apt să ai grijă de el.

(Visited 17 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice