Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Conducerea în timpul iernii: Ce ar trebui să știe fiecare șofer

Conducerea în timpul iernii: Ce ar trebui să știe fiecare șofer

Conducerea în timpul iernii poate fi o provocare, dar cu cunoștințele și pregătirea potrivită, puteți rămâne în siguranță pe drum. Iată câteva aspecte importante de care trebuie să țineți cont atunci când conduceți pe vreme de iarnă.

Verificați starea vehiculului dumneavoastră: înainte de a porni pe drum, asigurați-vă că vehiculul dumneavoastră este în stare bună de funcționare. Verificați-vă anvelopele, frânele, ștergătoarele de parbriz și nivelul lichidului. Asigurați-vă că anvelopele dumneavoastră au banda de rulare adecvată și sunt umflate corespunzător. Dacă locuiți într-o zonă cu zăpadă abundentă, luați în considerare investiția în anvelope de iarnă.

Încetiniți: drumurile de iarnă pot fi alunecoase, așa că este important să reduceți viteza și să lăsați spațiu suplimentar între dvs. și mașina din fața dvs. Acest lucru vă va oferi mai mult timp pentru a reacționa în caz de urgență.

Păstrați o trusă de urgență de iarnă în mașină: o trusă de urgență de iarnă ar trebui să includă articole precum o pătură, haine suplimentare, alimente, apă, o lanternă și o trusă de prim ajutor. De asemenea, este o idee bună să aveți un set de lanțuri pentru anvelope, o lopată și un sac cu nisip sau sare în cazul în care vă blocați în zăpadă.

Folosiți farurile: asigurați-vă că farurile sunt aprinse, chiar și în timpul zilei. Acest lucru va face mai ușor pentru alți șoferi să vă vadă și, de asemenea, vă va ajuta să vedeți mai bine drumul.

Evitați mișcările bruște: când conduceți pe vreme de iarnă, este important să evitați mișcările bruște, cum ar fi frânarea sau accelerația bruscă. Aceste mișcări pot face ca vehiculul să piardă tracțiunea și să deragă.

Fiți conștienți de gheața neagră: gheața neagră este un strat subțire de gheață limpede care se poate forma pe drum, ceea ce face dificil de văzut. Este deosebit de periculos, deoarece poate cauza vehiculul dumneavoastră să piardă tracțiunea fără avertisment. Dacă bănuiți că poate fi gheață neagră pe drum, încetiniți și fiți pregătiți pentru schimbări bruște de tracțiune.

Urmăriți prognoza meteo: înainte de a pleca, verificați prognoza meteo și planificați-vă traseul în consecință. Dacă prognoza presupune zăpadă sau gheață abundentă, luați în considerare amânarea călătoriei sau luarea unei rute alternative.

Conducerea pe timp de iarnă poate fi o provocare, dar cu cunoștințele și pregătirea potrivită, puteți rămâne în siguranță pe drum. Nu uitați să verificați starea vehiculului, să încetiniți, să păstrați un kit de urgență pentru iarnă în mașină, să folosiți farurile, să evitați mișcările bruște, să fiți conștient de gheața neagră și să urmăriți prognoza meteo. Urmând aceste sfaturi, puteți contribui la asigurarea unei experiențe de condus de iarnă sigure și de succes.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice