Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION

EMOŢIE.
CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION exprimă plin de convingere această viziune optimistă, fiind gata să facă faţă provocărilor viitorului. Cu noua generaţie de i-Cockpit® şi sistemul de control Hypersquare, revoluţionează plăcerea de a conduce, oferind o modalitate nouă şi intuitivă de operare a maşinii. Conceptul inovativ din sticlă panoramică Skyspace oferă senzaţii şi emoţii noi. Habitaclul are un spaţiu interior nou şi arhitectura inovativă este completată de materiale care prin jocul reflexiilor culorilor evită negrul, în timp ce ideea de durabilitate este redefinită prin tehnici noi.

EXCELENŢĂ.
CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION deschide o perspectivă nouă printr-o arhitectură îndrăzneaţă, derivată din generația platformelor „BEV-by-design“ și vine cu dimensiuni generoase, punând în continuare în evidență excelența inovațiilor sale.

Acest manifest va inspira următoarele produse ale mărcii, până la cele mai compacte modele ale gamei, începând cu anul 2025.

Linda Jackson CEO marca PEUGEOT
„PEUGEOT este angajat în electrificarea gamei sale. În 2023, vehiculele gamei vor fi electrificate 100% și în următorii doi ani vor fi lansate cinci modele noi, 100% electrice. Ambiția noastră este simplă: să facem din PEUGEOT prima marcă electrică din Europa până în anul 2030. Acest obiectiv și viziunea ambițioasă deschide calea unei transformări radicale a mărcii. Astăzi, aceasta este întruchipată de CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION, care marchează începutul unei ere noi! PEUGEOT promite că lumea este un loc mai bun prin Atitudine, CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION reprezintă sensul acestei promisiuni de azi înainte“.

CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION – Marca deschide calea pentru o nouă viziune a automobilului

Numele CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION (sau „Inceptio“ în limba latină) înseamnă „începutul“. Niciun alt nume nu putea să rezume mai bine ambiția acestui manifest PEUGEOT, care conține promisiunea unei ere noi pentru marcă. Cu designul său vizionar, CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION oferă perspective tehnologice originale și te conduce către o experiență unică de conducere.

CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION te propulsează într-o dimensiune nouă, între vis și realitate, oferind emoții intense din clipa în care te apropii, îl atingi și intri în interior. Aspirația sa este să aducă majoritatea inovațiilor sale în producție din anul 2025.

Matthias Hossann, PEUGEOT Design Director
„PEUGEOT se schimbă, dar CONCEPUTL PEUGEOT INCEPTION rămâne inconfundabil un PEUGEOT. Exprimă atracția felină atemporală a mărcii și arată cât de optimiști suntem cu privire la viitorul mașinii și la emoțiile pe care le oferă. Strălucitor și plin de lumină, CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION reinventează experiența spațială a conducerii în timp ce ilustrează o parte din modul în care gândim reducerea amprentei de carbon a lui PEUGEOT cu mai mult de 50% până în 2030.Transformarea mărcii se referă la toate aspectele: design, producție și viitorul mărcii PEUGEOT. Designul este parte integrală a acestei transformări.“

EXCELENȚA noilor platforme STLA „BEV-by-design“, baza unei revoluții

CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION este proiectat pe una dintre cele patru platforme viitoare ale Grupului Stellantis „BEV-by-design“. Apariția acestei noi game de platforme în anul 2023 va revoluționa viitorul mărcii PEUGEOT. Create special pentru electrificare, acestea oferă diferențe majore în termeni de arhitectură, pe care designerii le-au propus ca să remodeleze complet habitaclul CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION. Ei au creat o nouă poziție de conducere și o experiență nouă în interior pentru pasageri.

Platforma STLA Large pe care se bazează CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION a oferit silueta joasă (1,34 m) și eficientă de sedan, cu o lungime de 5 m. Dimensiunile au fost alese deliberat pentru accentuarea numeroaselor inovații ale acestui manifest. Platforma face parte și din noul mesaj oficial al lui PEUGEOT, fiind în continuare în concordanță cu AND-ul mărcii.

Noile platforme „BEV-by-design“ pentru modelele electrice vor introduce și module tehnologice coordonate de inteligența artificială: STLA Brain, STLA SmartCockpit și STLA Autodrive.

CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION 100% electric este echipat cu tehnologie 800V. Bateria sa de 100 kWh îi permite să ruleze 800 km cu o singură încărcare completă, distanța de la Paris la Marsilia sau de la Bruxelles la Berlin. Consumul său de energie este remarcabil, de numai 12,5 kWh pe 100 km. Bateria se încarcă la echivalentul pentru o autonomie de 30 km într-un minut, sau 150 km în cinci minute. CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION poate fi reîncărcat prin inducție, simplificând acest pas fără necesitatea unui cablu.

Două motoare electrice compacte, unul în față și celălalt în spate, oferă tracțiune integrală CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION, pentru control excelent la rularea dinamică. Puterea combinată este de aproape 680 CP (500 kW). Accelerarea de la 0 la 100 km/h se face în mai puțin de 3 secunde.

Excelența tehnologiei de la bordul familiei de platforme este reflectată în CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION prin Steer-by-Wire. Volanul, așa cum îl știm de zeci de ani, a fost abandonat în favoarea controlului Hypersquare, unde controlul electric digital înlocuiește legăturile mecanice.

Conceptul PEUGEOT INCEPTION
Conceptul PEUGEOT INCEPTION
Jérôme Micheron, PEUGEOT Product Director
„Clienții au așteptări mari de la un vehicul electric. Datorită noii noastre generații de platforme „BEV-by-design“ dedicate vehiculelor electrice, le vom întruni așteptările. Îi vom surprinde prin aspectul viitoarelor noastre mașini, vom simplifica gesturile de conducere și vom reinventa experiența de conducere. Aceste obiective prind contur acum sub forma CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION. Transformarea lui PEUGEOT merge mai departe de țelul său de a deveni 100% electric. Marca îți va permite să beneficiezi din plin de toate oportunitățile oferite de tehnologia electrică și de softurile noi, ca să trăiești experiențe noi și bogate.“

Aspect felin pentru un limbaj nou de design

La prima vedere, un PEUGEOT este recunoscut prin alura sa de felină. Genele mărcii sunt aici, dar codurile au fost reinterpretate pentru noua eră care începe astăzi. Noul limbaj de design va fi introdus pe următorul PEUGEOT, din 2025. Este simplificat și mult mai rafinat. Are finisaje și texturi demne de lumea digitală. Acest design nou face trecerea de la liniile senzuale la curbele atletice, mai geometrice și mai ascuțite, cum ar fi liniile orizontale ale aripilor.

Provocarea în proiectarea CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION a constituit contrastul între un profil dinamic – pentru aspectul felin – și un habitaclu conceput ca o capsulă din sticlă care se scufundă în fața picioarelor șoferului și pasagerului față.

Din lateral, designul păstrează și acum codurile PEUGEOT pentru un sedan elegant, iar în perspectivă suntem transportați în viitorul apropiat, care înseamnă mașini electrice proiectate pe platforme dedicate. Magia CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION constă în tranziția perfectă dintre designul exterior și cel interior, în special datorită suprafețelor vitrate unice.

SUPRAFEȚE VITRATE INTELIGENTE
Pasagerii din CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION se află în nucleul unei zone de suprafețe vitrate de 7,25 m2, care contribuie la designul îndrăzneț al acestui manifest. Toate suprafețele vitrate (parbriz, geamuri laterale și geamuri de legatură) sunt cofecționate din sticlă proiectată special. Adaptată CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION, păstrează calitățile termice excepționale și beneficiază de tratament multi-crom (tratament cu oxizi metalici), un process utilizat inițial pentru vizierele căștilor astronauților de către NASA. Această sticlă NARIMA® are o reflexie caldă, în nuanțe de galben și o transmisie rece, în tonuri albăstrui. Această suprafață din sticlă crează un dialog subtil între exterior și interior. La exterior, este reflectată pe culoarea neutră a caroseriei. În interior, difuzează strălucirea luminii pe material, modificând constant reflexiile și nuanțele. Pasagerii din CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION se vor bucura de o experiență nouă în materie de culori și materiale, în timp ce tratamentul multi-crom al sticlei rezolvă problema termică și contra UV.

CULOARE UNICĂ PENTRU EXTERIOR
Nuanța caroseriei CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION este compusă din pigmenți metalici foarte fini și are o singură acoperire, ceea ce înseamnă că a fost consumată mai puțină energie în timpul aplicării ei. Aspectul extrem de calitativ accentuează volumele caroseriei și interacționează, la fel ca suprafețele vitrate, prin nuanțe potrivite cu mediul înconjurător.

O PARTE FRONTALĂ UNICĂ, „MASCA DE FUZIUNE“
Bara față a adoptat semnătura luminoasă complet nouă PEUGEOT care încorporează cele trei gheare emblematice. Această parte frontală nouă, distinctă, îmbină toată grila față și semnătura într-un singur obiect care cuprinde și senzorii. Este confecționată dintr-o singură bucată de sticlă cu sigla în centru, amplificată de efectul luminous 3D. Grila are trei linii orizontale subțiri, traversate de cele trei gheare. Cele patru module optice sunt adăpostite sub grila din sticlă, care este ea însăși tratată cu efect de oglindă. Aceasta din urmă este printată cu tehnologie digilată INKJET.

PORTIERE COMUNICANTE
O BARĂ TEHNOLOGICĂ (TECH BAR) trece orizontal pe suprafața portierei. Ecranul emite mesaje diferite către exteriorul vehiculului când șoferul și pasagerii se apropie de acesta. Inteligența artificială echipată în CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION face posibilă recunoașterea șoferului pentru configurarea setărilor de confort (poziția scaunului, temperatură, mod de rulare și preferințe multimedia) dorite de fiecare pasager.
În plus față de nivelul de încărcare a bateriei, TECH BAR dispune, de asemenea, de mesajele obișnuite de întâmpinare și la revedere, precum și de mulți senzori și radare legate de controlul conducerii, lăsând caroseria complet netedă, fiind lipsită de alte elemente tehnice. Partea inferioară a portierelor se lărgește și se ridică vizibil pentru îmbunătățirea aerodinamicii în această zonă extrem de sensibilă.

ZONĂ TEHNICĂ ÎN FAȚĂ
CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION este ușor de utilizat și practic, printr-un element mobil al caroseriei aflat în fața parbrizului imens. Această capotă mica eliberează zona tehnică a Aero Tech Deck în care CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION concentrează toate funcțiile de întreținere ale vehiculului electric, inclusiv priza de încărcare și monitorizarea încărcării.

UN SPATE EXPRESIV
Partea din spate, care reflectă noua semnătură din partea frontală, a primit un tratament de înaltă tehnologie, cu cele trei gheare care par să intre la infinit în vehicul, datorită celor două straturi din sticlă. Acest lucru oferă un efect cu adevărat magic. Spatele CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION accentuează aripile sculptate subtil, marcate de o linie simplă care se întinde într-o curbă generoasă și senzuală.

JANTE AERODINAMICE
Jantele „AERORIM“ ale CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION combină inteligent aerodinamica și estetica. Sunt proiectate în jurul unei simetrii axiale, la fel ca jantele de 20 de inci ale noului PEUGEOT 408. Inserțiile textile forjate contribuie la efortul aerodinamic, în timp ce inserțiile din aluminiu cu micro-perforații accentuează aspectul de înaltă tehnologie al designului. Sigla Leu iluminată rămâne statică atunci când janta se învârte. În interiorul jantei, etrierul de frână este acoperit cu sticlă de oglindă. Acest aspect excentric de design are rezonanțe în suprafețele din sticlă ale Hypersquare, în partea din față și din spate ale CONCEPTULUI PEUGEOT INCEPTION.

Phil York, PEUGEOT Marketing and Communications Director
„CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION, la fel ca modelele noastre viitoare, este echipat cu inteligența artificială STLA Brain și este conectat complet. Clienții PEUGEOT se vor bucura de o experiență unică, prin combinarea interacțiunii fizice și umane, discuțiile virtuale cu marca și serviciile online inteligente. CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION dezvăluie unele dintre aceste inovații majore. Modelele viitoare PEUGEOT bazate pe platformele BEV-by-design nu vor avea doar emisii zero, ci vor fi, de asemenea, relaxante și interesante, ușor de cumpărat, utilizat și actualizat.“

CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION întruchipează viziunea că viitorului automobilului este mult mai aproape de așteptările clienților care caută mai multă plăcere și sunt deschiși noilor tehnologii. Avem o nouă generație de clienți, mai conectați și care doresc o marcă aparte, ce oferă vehicule electrice cu autonomie mare, acces facil la reîncărcare, conectivitate integrată cu soft care să programeze călătoriile printr-o interfață simplă. PEUGEOT are soluția și în următorii doi ani vom lansa cinci modele noi 100% electrice, apoi vom avea o gamă complet electrică, până în 2030, toate mașinile PEUGEOT vândute în Europa vor fi electrice.

EMOȚIA noilor senzații cu Hypersquare, revoluție în i-Cockpit®.

Deja există mai mult de 9 millioane de i-Cockpit® pe șosea. Această arhitectură nouă a habitaclului cu inovațiile sale ergonomice a fost dezvăluită de prima generație de PEUGEOT 208, în urmă cu zece ani. Astăzi, CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION îl reinventează prin tehnologiile futuriste validate. Designerii au proiectat o arhitectură complet nouă, îndepărtând volanul și schimbătorul de viteze clasic. Născut digital și inspirat de jocurile video, sistemul de control Hypersquare duce conceptul i-Cockpit® inventat de PEUGEOT în viitor.

O NOUĂ GENERAȚIE DE i-COCKPIT
Cu noul său sistem de control Hypersquare, CONCEPTUL PEUGEOT INCEPTION oferă senzații îmbunătățite la bord datorită experienței agile de conducere și a complet noului i-Cockpit®, mult mai intuitiv. Prin atingerea cu un deget, controlezi toți parametrii de conducere și tehnologia steer-by-wire oferă o conducere mai simplă și instinctivă, ca un joc video în viața reală. Ergonomia finală a Hypersquare, care înlocuiește volanul clasic, crează un mod nou de conducere, mai neutru, mai simplu și mai sigur. Mișcări noi pentru noi plăceri de conducere, într-un confort inegalabil.

Sistemul Hypersquare cu controale digitale electrice este format dintr-un ecran cu celule circulare în fiecare dintre cele patru colțuri ale sale, care au câteva funcții:
1- Aderență complet naturală și universală a controlului direcției,
2- Confortul de a conduce printr-o atingere,
3- Activarea controalelor vehiculului prin apăsarea cu degetul mare .
Mișcări similare cu cele prin care utilizăm un smartphone. Aspectul intuitiv oferă un nivel ridicat de siguranță.

Centrul sistemului Hypersquare este un ecran tip tabletă dedicat distribuirii informațiilor de control. Pictogramele pentru diferitele funcții (aer condiționat, volum radio, ADAS etc.) sunt afișate pe cele două panouri laterale pentru acces facil la controlul dorit. Acesta din urmă este localizat în interiorul nișelor circulare și poate fi accesat numai prin mișcarea degetului mare, fără să luați mâinile de pe controlul direcției. Pentru și mai mult confort la rulare, marginea sistemului Hypersquare este realizată prin printare 3D, în timp ce partea centrală, ecranul digital din sticlă, oferă un aspect de înaltă tehnologie.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice