Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Citroen aniversează DS3-ul cu numărul 300.000

Citroen aniversează DS3-ul cu numărul 300.000

Hatchback-ul produs la Poisy a înregistrat autombilul cu numărul 300.000, o valoare impresionantă dacă ne raportăm la concureţa din segment.

La doar patru ani de la introducerea primului model din gama premium DS, constructorul francez sărbătoreşte atingerea unui prag extrem de important pentru micul DS3.

Gândit ca un rival pentru Mini şi Fiat 500, Citroen DS3 a reuşit să atragă multe priviri datorită aspectului modern, dar şi datorită calităţii execuţiei, precum şi performanţa subansamblelor folosite. În acest fel, producătorul din Hexagon a reuşit să deschidă calea către segmentul premium, unul foarte popular în ultimele două decade.

Combinaţia dintre un propulsor vivace, construit în parteneriat cu BMW şi o nouă filosofie de asamblare, precum şi utilizarea unor materiale atent studiate a permis francezilor să lanseze un atac susţinut la rivalii cu pedigree: Mini Cooper şi Fiat 500.

Succesul comercial al maşinii a fost în mod indirect influenţat şi de participarea acestui model în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, nu de puţine ori cucerind laurii.

În afara motorizărilor deja existente în gamă de la debutul modelului, DS3 facelift se însufleţeşte cu o serie de motorizări noi, ce satisfac norma de poluare Euro 6.

Noile propulsoare diesel pun la dispoziţia şoferului 100 şi 120 CP şi pot fi înlocuite de benzinarul PureTech e-VTi de 82 CP, cuplat unei transmisii automate Efficient Tronic Gearbox cu cinci rapoarte.

Exemplarul cu numărul 300.000 produs la uzina din Poisy este un DS3 facelift din seria limitată “So Irresistible”, vopsit în nuanţa Perla Nera şi dotat cu noile faruri LED (una din principalele modificări aduse de facelift).Sursa: Adevarul.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice