Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ciprian Daniel Lupu – primul pilot în scaun rulant din tara, debut in Campionatul National de Raliuri

Fiecare avem în viață momente de bucurie sau de cumpana. Sunt momente cand destinul ne conduce pe o cale mai dificila si totul poate depinde de ce iti doresti.           Ciprian Daniel Lupu se deplaseaza cu ajutorul unui scaun rulant din anul 2002. Drumul urmat de acesta poate reprezenta o pilda demna de urmat de fiecare dintre noi.  Brasoveanul participa si la maratoane pentru persoanele cu dizabilitati si se implica in activitati sociale, iar prin munca, pasiune, efort si seriozitate a reusit sa depaseasca barierele care-l tineau departe de societate. Ciprian Daniel Lupu este Manager Zona centru la Fundatia Motivation Romania (sprijina persoanele cu dizabilitati locomotorii pentru a se reintegra in comunitate).

Dupa un an si jumatate de concursuri desfasurate la etapele de viteza in coasta, super si promo rally sau la concursurile de viteza sau indemanare pe circuit, Ciprian isi urmeaza visul: sa participe la un raliu.

Ciprian Daniel Lupu, singurul pilot profesionist in scaun rulant din tara, isi face debutul la Raliul Sibiului, 25 – 27 iulie a.c, alaturi de Radu Guramulta (navigator).

Participarea lui Ciprian Daniel Lupu in motorsport a inceput in parcul de service, pe marginea probelor de viteza in coasta, de raliuri sau de drift. A gustat la intensitate maxima senzatiile aparte dintr-un bolid in dreapta lui Manu Mihalache, a fost slefuit si format pe meterezele Napoca Rally Academy de Bogdan Marisca, Simone Tempestini, Carmen Poenaru si Vlad Cosma, indrumat de Dan Spuderka si sustinut de profesorul Florin Hangu.

La primul sau sezon Ciprian Daniel Lupu, singurul pilot licentiat FRAS in scaun rulant din tara, a reusit sa obtina locul III pe podium la Grupa A Clasa A1. A debutat in calitate de pilot licentiat in anul 2018 la Trofeul Teliu, etapa din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta.

„Astept cu nerabdare startul in primul meu raliu. Premergator acestui concurs am reusit sa parcurg cateva etape importante in pregatirea mea. Cu aprobarea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a organizatorilor am participat la recunoasterile efectuate de echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu (campioni nationali ai Romaniei) la Raliul Argesului si la cel al Harghitei. Astfel am reusit sa vad, sa inteleg dar si sa invat cum se face recunoasterea probelor, care sunt notarile care se fac pe traseu referitoare la segmentele de viteza, la portiunile mai dificile, la abordarea traselor, la cum vor trebui sa mentina ritmul in cursa. Ulterior am incercat sa merg cat mai des la sala pentru a-mi pastra forma fizica.

Voi participa la Raliul Sibiului impreuna cu Radu Guramulta, un jurnalist cu suflet mare dar si cu o experienta competitionala buna. Spre deosebire de etapele de viteza in coasta unde lucrurile se desfasoara in alt ritm, la raliu stiu ca efortul va fi mai mare, distanta pe care se desfasoara concursul ma va solicita foarte mult. Insa sunt foarte hotarat sa termin acest raliu, acesta fiind de fapt obiectivul meu. Daca voi reusi nu este exclus sa continui. La Trofeul Sinaia impreuna cu Radu am reusit sa facem antrenamente, sa ne sudam echipajul, sa vedem cum pot conduce dupa dictare. Tuturor celor care ma sustin le multumesc din suflet! Pentru moment sunt invaluit de un sentiment de emotie si stiu ca va fi o experinta foarte placuta,” a declarat Ciprian Daniel Lupu.

Ciprian Daniel Lupu este sustinut in sezonul competitional 2019 de: PRO X, WSA Platinium Jobs si Hotel Ibis Sibiu. Napoca Rally Academy si H Motorsport ii ofera sprijin din punct de vedere tehnic (asistenta tehnica) si sportiv. Partener media: Autostiri.ro . și tu poti fi unul dintre partenerii lui Ciprian! Sa nu uitam sa sustinem visele si performanta!

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice