Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ce faci cand se strica masina si ramai noaptea in drum ?

Este destul de nefericit să experimentați o defecțiune a mașinii sau să ajungeți într-o urgență. Pentru că și acele situații pot fi foarte periculoase, ar trebui să fii mereu pregătit pentru ele. A fi pregătit pentru aceste situații este cheia pentru cel mai pozitiv rezultat din mai multe aspecte.

Vă veți economisi ceva timp, bani și, cel mai important, vă veți asigura și propria siguranță, mai ales dacă rămâneți blocat în mijlocul autostrăzii în timpul nopții. Cu toate acestea, pe lângă faptul că ești pregătit pentru situație, iată câteva lucruri la care va trebui să fii atent.

Pregătiți niște triunghiuri în cazul în care aveți o defecțiune a mașinii

Încearcă să ieși de pe drum

Unul dintre cele mai importante lucruri în timpul unei avarii este să încercați să vă scoateți mașina de pe șosea din cauza traficului care s-ar putea prăbuși cu mașina dvs., provocând și mai multe daune.

Dacă rămâneți în mașină, creșteți doar șansele de a suferi un accident și, de aceea, ar trebui să părăsiți vehiculul dacă este posibil. Ieșiți de pe scaunul pasagerului pentru că nu doriți să vă deschideți ușa pe partea în care puteți întâlni trafic. Uneori, desigur, nu veți putea ieși din vehicul și, în astfel de situații, rămâneți înăuntru cu luminile de avarie aprinse până când sosesc ajutorul.

În cazul în care ați reușit să părăsiți vehiculul, asigurați-vă că ați configurat o parte de avertizare pentru ceilalți șoferi. Puteți fie să aprindeți luminile mașinii dvs., dar puteți pune și niște lumini și triunghiuri pe care ceilalți șoferi le vor observa.

Punând unul la aproximativ o sută de metri în față și pe celălalt mai aproape de spatele mașinii tale, cu siguranță îți va crește siguranța și va reduce șansele unui accident cu o cantitate semnificativă. Acum că ai ținut situația sub control, cel puțin într-o anumită măsură, ar trebui să chemi ajutor.

După ce ați făcut apelul de ajutor, tot ce trebuie să faceți este să așteptați. Dacă nu sunteți 100% sigur de situație, nu modificați vehiculul. Lăsând restul muncii profesioniștilor este cel mai bun lucru pe care îl poți face, iar dacă încerci să-i ajuți într-un mod prost, îi va încetini.

Urmarea acestor pași vă va ajuta cu siguranță în timpul unei avarii a mașinii și vă va crește siguranța.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice