Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


#C3Rally2Family revine la Monte-Carlo

După o campanie internațională de succes în 2021, în care și-a asigurat titlul WRC3 și a obținut mai multe victorii în WRC2 și WRC3, Citroën C3 Rally2 revine în acțiune la Raliul Monte-Carlo din 2022, cu o echipă de piloți impresionantă ce își propune să obțină rezultate promițătoare în WRC2.

După un titlu mondial în WRC3 și mai multe titluri naționale obținute în cele patru colțuri ale lumii, best-sellerul departamentului Citroën Racing își începe sezonul 2022 în Campionatul Mondial de Raliuri în runda de deschidere a WRC, legendarul Raliu Monte-Carlo.

De la debutul său în 2017, C3 Rally2 a beneficiat de abilitățile de inginerie ale tehnicienilor din cadrul Citroën Racing, rezultatul fiind o performanță optimizată și 69 de victorii absolute obținute în 2021. Rezultatele reflectă popularitatea tot mai mare a C3 Rally2 și entuziasmul din rândul piloților.

Campion WRC3 în 2021, Yohan Rossel revine pentru o campanie internațională în WRC2 cu un C3 Rally2 operat de echipa PH Sport. După Raliul Monte-Carlo, pilotul francez – de patru ori învingător la volanul C3 Rally2 – va concura în Portugalia, Croația, Italia, runda a 8-a (locația urmează să fie confirmată), Grecia și apoi în Spania, evenimentul final din programul său în WRC2.

Câștigător în 2021 al Rallye du Rouergue și Rally Catalunya din WRC2 la volanul lui C3 Rally2, Eric Camilli s-a angajat într-un program complet în WRC2 cu 6 runde din calendarul WRC, alături de echipa SaintéLoc. Câștigător în categoria RC2 la Raliul Monte-Carlo 2020 cu C3 Rally 2, înainte de a termina pe locul al treilea, pilotul de la Nisa își propune să înceapă sezonul în forță la poalele Alpilor francezi.

După ce a încheiat sezonul 2021 într-o formă bună, în special cu victoriile obținute la Rallye du Condroz în Belgia și Finala Cupei Franței de la Châteauroux cu un C3 Rally2, Stéphane Lefebvre a putut cu greu să stea departe de legendarul Raliu Monte-Carlo. Încrezător la volanul C3 Rally2, o mașină pe care o cunoaște bine, Lefebvre se va alinia la start alături de echipa DG Sport, sperând să marcheze runda inaugurală a WRC de la Monaco. Vor urma raliurile din Croația, Portugalia și Italia în WRC2 și alte runde care se pot adăuga la programul său.

Obișnuit cu C3 Rally2 din 2020, pilotul american Sean Johnston își va face cea de-a treia apariție în Raliul Monte-Carlo, după victoria obținută la categoria RC4 în 2020. Johnston va concura anul acesta la volanul lui C3 Rally2 condus de echipa SaintéLoc. El și-a propus să își asigure un program complet în WRC2.

Sesiunile de teste efectuate de curând cu echipele tehnice Citroën Racing au permis piloților să își confirme încrederea la volanul modelului C3 Rally2, echipat cu cele mai recente îmbunătățiri aduse punții față, și să-și perfecționeze set-up-ul specific pentru Raliul Monte-Carlo.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice