Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW vrea să vândă un număr record de două milioane de automobile în 2014

BMW vrea să vândă un număr record de două milioane de automobile în 2014

BMW a informat joi că în 2013 profitul său net a crescut cu 4,5% până la 5,334 miliarde de euro. Veniturile au scăzut ușor cu 1% până la 76,058 miliarde de euro, însă numărul unităților vândute a atins cifra record de 1,964 milioane vehicule și toate cele trei branduri ale grupului (BMW, Mini și Rolls-Royce) au atins recorduri istorice. Comparativ, rivalii Audi și Mercedes-Benz au livrat anul trecut 1,57 milioane respectiv 1,566 milioane automobile de lux.

BMW, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, și-a propus pentru acest an să vândă un număr record de două milioane de automobile, în condițiile în care anul trecut a înregistrat rezultate peste așteptări care i-au permis să majoreze dividendele acordate acționarilor, transmite Reuters.

În aceste condiții, BMW a informat că va majora sumele alocate pentru plata dividendelor pentru a împărți cu acționarii succesele. Boardul BMW va propune creșterea dividendelor până la 2,60 euro (de la 2,50 euro anul trecut) pentru fiecare acțiune ordinară și până la 2,62 euro pentru fiecare acțiune preferențială.

‘Ne așteptăm la o nouă creștere a volumului vânzărilor în anul curent ceea ce ne va duce la un nou record istoric’, a spus Norbert Reithofer.

BMW mizează pe noile modele care vor fi lansate în acest an, printre care se numără vehiculul electric i3 și noua generație de Mini, pentru a face față concurenței venite din partea rivalilor Audi și Mercedes-Benz.

BMW vrea să vândă un număr record de două milioane de automobile în 2014 | Sursa, citeste mai departe.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice