Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW sărbătoreşte 6 milioane de BMW produse in USA şi 30 de ani de la inaugurarea fabricii din Spartanburg

La finalul lunii septembrie, BMW Manufacturing a avut şase milioane de motive să sărbătorească două repere importante ale fabricii. La începutul lunii, angajaţii de la uzina din Carolina de Sud au produs automobilul BMW cu numărul şase milioane construit în SUA. Automobilul-reper a fost un BMW X6 M în culoarea Java Green metalizat, echipat cu un motor V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, ce dezvoltă 600 CP, cu interior integral cu piele Merino în nuanţa Silverstone şi jante bicolore de 21/22 inchi, cu design M Star-spoke. Datorită semnificaţiei sale istorice, acest X6 M va rămâne în fabrică şi va deveni parte din colecţia istorică BMW.

Uzina a avut o perioadă-record de şase luni în a doua jumătate a anului 2020, un an-record în 2021 (433.810) şi o primă jumătate a anului 2022 foarte productivă. Pe măsură ce BMW Manufacturing s-a extins, ritmul de a produce un milion de automobile a crescut. În acest moment Spartanburg este unul din cele mai puternice centre de producţie BMW la nivel global şi, în acelaşi timp, asigură poziţia BMW ca cel mai mare exportator de automobile din SUA din perspectiva valorii. Suma investiţiilor totale ale BMW în Carolina de Sud este de 12 miliarde de dolari. Fabrica are o capacitate de producţie anuală de până la 450.000 de automobile şi are peste 11.000 de angajaţi.

BMW un milion – 28 februarie 2006 – Z4 M Roadster
BMW două milioane – 12 ianuarie 2012 – BMW X3 xDrive35i
BMW trei milioane – 24 martie 2015 – BMW X5 M
BMW patru milioane – 8 septembrie 2017 – BMW X3 xDrive M40i
BMW cinci milioane – 4 iunie 2020 – BMW X5 M Competition
BMW şase milioane – 2 septembrie 2022 – BMW X6 M

30 de ani de când BMW a inaugurat prima fabrică din America de Nord

În urmă cu 30 de ani, la 30 septembrie 1992, regretatul guvernator al Carolinei de Sud, Carroll Campbell, şi preşedintele BMW, Eberhard von Kuenheim, au inaugurat construcţia primei fabrici de producţie completă pe care compania o avea în afara Germaniei. Festivitatea a atras sute de oficiali locali şi de stat, precum şi directori BMW din Germania şi SUA. La eveniment a participat chiar şi regretata Johanna Quandt, al cărei soţ, Herbert, a ajutat la salvarea BMW de la faliment în 1959.

În acea zi însorită de acum 30 de ani, peste 160 de automobile BMW pline cu dealeri din toată ţara au format o caravană, conducând din Atlanta (Georgia), prin zona rurală a Carolinei de Sud. Când caravana a ajuns lângă Greer, zeci de locuitori au afişat semne “Bun venit”, salutând călduros dealerii şi oaspeţii lor.

La evenimentul de inagurare, în lumina reflectoarelor s-au aflat guvernatorul Campbell şi preşedintelui von Kuenheim, care au dezvoltat o prietenie în timpul lunilor de negocieri. Ei ştiau că această decizie va schimba statul şi BMW

Declaraţia preşedintelui von Kuenheim a reconfirmată prin noi investiţii şi extinderea continuă care aud dus ca la 30 de ani să se ajungă la cifra de şase milioane de automobile BMW produse.

Din 1992, BMW Group a investit aproape 12 miliarde de dolari în operaţiunile sale din Carolina de Sud. BMW Manufacturing este cea mai mare uzină BMW Group din lume, producând zilnic peste 1.500 de automobile şi 433.810 de unităţi în 2021, un record.

Fabrica este o parte importantă a reţelei globale de producţie a BMW şi joacă un rol esenţial în satisfacerea cererii mari de modele Sports Activity Vehicle BMW din SUA şi din întreaga lume. Aproape 60% dintre automobilele sale sunt livrate pe aproximativ 120 de pieţe globale, ceea ce face din BMW cel mai mare exportator de automobile ca valoare din SUA pentru opt ani consecutivi. Portofoliul de modele include cinci modele BMW X cu vânzări foarte bune, patru modele X Motorsport şi două modele X plug-in hybrid. Primul BMW XM, primul model plug-in hybrid de înaltă performanţă din portofoliul BMW M, va începe producţia la sfârşitul anului 2022. Fabrica are o capacitate de producţie anuală de până la 450.000 de automobile şi are peste 11.000 de angajaţi.

Sursa: BMW Romania

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice