Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW M Power pentru cel mai rapid pilot în calificări

Acest eveniment este o prezenţă permanentă în calendarul comunităţii MotoGP. Sâmbătă, la Grand Prix-ul Spaniei de la Jerez de la Frontera, BMW M GmbH a prezentat, conform tradiţiei, maşina ce va fi acordată câştigătorului BMW M Award. În sezonul 2019, acest premiu, acordat celui mai rapid pilot din calificările MotoGP, va fi acordat pentru a 17-a oară. BMW M Award este o prezenţă permanentă în angajamentul BMW M ca “Official Car of MotoGP”, care datează din 1999. La finalul acestei stagiuni, câştigătorul BMW M Award este aşteptat de un punct de atracţie special: modelul exclusiv BMW X4 M Competition în culoarea Toronto Red metalizat.

Având 510 CP, BMW X4 M Competition este unul din modelele cu care BMW M GmbH şi-a extins oferta de automobile de înaltă performanţă în segmentele Sports Activity Vehicle şi Sports Activity Coupé. Are gene de motorsport distinctive şi oferă dinamică la cel mai înalt nivel.

La BMW X4 M Competition, cel mai puternic motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, văzut vreodată într-un automobil BMW M oferă puterea pentru calităţi de performanţă remarcabile. Nou dezvoltatul propulsor capabil să urce în turaţii, cu tehnologie M TwinPower Turbo, generează o putere maximă de 375 kW/510 CP la o capacitate de 3,0 litri, împreună cu un cuplu maxim de 600 Nm. Noul motor de înaltă performanţă este combinat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, şi utilizează noul sistem de tracţiune integrală M xDrive pentru transferul puterii la drum. Controlată central, interacţiunea între M xDrive şi diferenţialul M activ de pe puntea spate permite sistemului de tracţiune integrală să repartizeze puterea motorului între cele patru roţi după cum este nevoie pentru a livra tracţiune, agilitatea şi stabilitatea direcţională optime. BMW X4 M Competition sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde.

Apariţia deja sportivă a automobilului este subliniată de culoarea Toronto Red metalizat, tapiţeria integrală cu piele Merino Adelaide Grey, dar şi alte puncte de atracţie precum scaunele M Sport, pachetul M Competition şi sistemul de evacuare M Sport. O caracteristică specială suplimentară este faptul că automobilul pentru BMW M Award are pachetul Carbon Exterior, care va fi lansat în a doua parte a acestui an.

BMW M Award este una dintre numeroasele activităţi efectuate de BMW M în calitate de “Official Car of MotoGP”. Din 2003, pilotul MotoGP cu cel mai bun rezultat în calificări este recompensat cu un automobil BMW M exclusiv şi personalizat la finalul sezonului. Cu sistemul de punctaj ca în cursă, piloţii primesc puncte pentru locurile ocupate în calificările din fiecare week-end de Grand Prix. Pilotul cu cele mai multe puncte acumulate la finalul sezonului câştigă râvnitul BMW M Award.

Deţinătorul recordului este Marc Márquez, care a obţinut BMW M Award de şase ori consecutiv. Valentino Rossi şi Casey Stoner au fiecare câte trei victorii în palmares. Jorge Lorenzo a fost desemnat câştigător al competiţiei calificărilor în două rânduri, iar Sete Gibernau şi Nicky Hayden au câştigat premiul câte o dată.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice