Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW iX M60 în România la preţul de la 106050 Euro fără TVA (126199.5 Euro cu TVA)

Gama BMW de modele pur electrice se extinde constant, ca parte a strategiei sale pe termen lung. BMW iX M60, care combină tehnologia avansată a modelelor BMW i și versatilitatea modelelor BMW X cu emoțiile tipice vehiculelor BMW M, devine disponibil pentru comenzi.

Noul model poate fi compandat în România la un preţ de 106050 Euro fără TVA (126199.5 Euro cu TVA), producţia noului model fiind programată să demareze în luna martie a acestui an.

bmw iXm60

BMW iX M60 combină excelenţa BMW în trei domenii distincte din lumea automobilului. BMW i este un sub brand dezvoltat pentru a dezvolta în libertate maximă noi tehnologii care să definească automobilului sustenabil al viitorului – nu doar cu emisii zero la deplasare, dar şi construcţie inteligentă, cu impact minim asupra mediului şi respectând principiile economiei circulare . Prin BMW X marca a deschis segmentul Sports Activity Vehicle, aducând experienţa de condus specifică mărcii cu adevărat într-o nouă dimensiune. BMW M aniversează în acest an jumătate de secol de la lansarea diviziei de motorsport a mărcii, mereu pionier în a livra performanţă remarcabilă în forma unor automobile versatible.

În premieră BMW iX M60 preia atributele acestor trei direcții de dezvoltare într-un automobil dezoltat pentru a fi sustenabil, versatil, cu performanţe de top.

BMW iX este un automobil electric dezvoltat atent pentru un impact minim asupra mediului – de la selecţia atentă a materialelor cu multe materii prime reciclate (inclusiv până la 50% aluminiu reciclat sau până la 60 kg de plastic recilat), până la un porces de asamblare finală în fabrica BMW din Dingolfing carbon neutral, care foloseşte energie regnerabilă din surse locale pentru eficienţă energetică maximă.

Trenul de rulare de generaţia a 5-a combină foloseşte două motoare sincron sofisitcate, deosebit de eficiente, care folosesc un sistem rotor fără pământul rare, pentru a oferi un sistem inteligent de tracţiune integrală care oferă în total 619 CP şi 1100 Nm în mod launch control pentru un sprint 0-100 de 3,8 secunde (toate valori provizorii, la data publicării acestui comunicat de presă, perfomanţă maximă livrată în modul Launch Control). Suplimentar, acestea oferă un nivel de eficienţă de 93%, alături de o densitate de putere optimizată.

Acumulatorul de înaltă tensiune foloseşte o chimie a celulelor de ultimă generaţie NMC811, cu densitate enegetică crescută şi conţinut de Cobalt redus cu 66%. Capacitatea netă a bateriei este de 105,2 kWh (111,5 kWh brut) pentru o autonomie evaluată în ciclu WLTP de până la 575 km. Cu o putere maximă.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice