Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW Group este pe un traseu ascendent, cu livrări-record

În primele trei luni ale anului, BMW Group a livrat clienţilor un total de 636.606 automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce (+33,5%) şi a obţinut un nou record istoric pentru primul trimestru. Între ianuarie şi martie, compania şi-a crescut vânzările faţă de anul anterior în toate regiunile importante ale lumii. Toate mărcile BMW Group au înregistrat o creştere a livrărilor la nivel mondial în această perioadă.

“Ne-am continuat ritmul de creştere în primul trimestru al acestui an, vânzând mai multe automobile decât oricând în această perioadă. Acest maxim istoric al vânzărilor subliniază obiectivele noastre ambiţioase de creştere pentru întregul an”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru clienţi, mărci şi vânzări. “Performanţa noastră de vânzări a fost sporită în special de cererea puternică pentru automobilele noastre electrificate. În ultimele trei luni, ne-am dublat vânzările globale de automobile electrificate (electrice şi plug-in hybrid) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru ne oferă poziţia de a livra peste 100.000 de automobile complet electrice anul acesta, cu cel puţin un milion de maşini electrificate pe şosele în total până la sfârşitul acestui an”, a continuat Nota.

Cererea ridicată a clienţilor vorbeşte despre un portofoliu puternic de produse şi confirmă strategia de produs pe termen lung a BMW

Marca BMW a livrat 560.543 de automobile către clienţi (+36,2%) în primul trimestru al acestui an. Principalii factori care au contribuit la succesul vânzărilor din primul trimestru al mărcii au fost popularitatea ridicată a modelelor X în rândul clienţilor (246.068 unităţi, +36,5%), precum şi creşterile de livrări ale noului BMW Seria 5 (43,0%), model de mare volum, şi ale bestsellerului BMW Seria 3 (43,6%).

Vânzările de automobile electrificate au crescut de peste două ori în primul trimestru

Cu 70.207 unităţi vândute în primul trimestru al anului, vânzările globale de automobile PHEV, cât şi full electrice ale BMW Group s-au mărit de peste două ori – demonstrând încă o dată importanţa mobilităţii electrice pentru companie.

Cu BMW iX3, care tocmai a fost lansat în Europa acum câteva săptămâni, BMW i3 şi MINI Cooper SE, BMW Group oferă deja o gamă puternică de automobile full electrice, cărora li se vor alătura pe parcursul anului două avanposturi importante de inovaţie: BMW iX şi BMW i4. “Clienţii noştri sunt foarte interesaţi de ambele modele. Acest lucru subliniază în mod impresionant planificarea noastră perfectă: BMW iX şi BMW i4 vin exact la momentul potrivit”, a adăugat Nota.

BMW Group creşte din nou semnificativ ritmul extinderii mobilităţii sale de electrice şi intenţionează să aibă în jur de 12 modele complet electrice pe şosele din 2023. În următorii ani, acestea vor include modele precum versiunile full electrice ale BMW Seria 5, BMW Seria 7, BMW X1 şi succesorul MINI Countryman. Până în 2023, BMW Group va avea cel puţin un model complet electric în aproximativ 90% din segmentele sale actuale de piaţă.

De acum până în 2025, BMW Group intenţionează să-şi crească vânzările de modele complet electrice cu o medie de peste 50% pe an – de peste 10 ori numărul unităţilor livrate în 2020.

BMW Group se aşteaptă ca automobilele complet electrice să reprezinte cel puţin 50% din vânzările sale globale în 2030. Marca MINI va atinge această etapă încă din 2027. Până la începutul anilor 2030, MINI va fi primul brand BMW Group cu o gamă de produse care este exclusiv full electrică. Ca brand global pur electric, MINI va continua să aibă o amprentă în toate regiunile majore ale lumii.

În următorii aproximativ 10 ani, BMW Group intenţionează să aibă în total aproximativ 10 milioane de automobile complet electrice pe şosele.

În primul trimestru, MINI a realizat creştere a vânzărilor în toate regiunile lumii

În primul trimestru al anului 2021, un total de 74.683 de automobile MINI au fost livrate clienţilor. În ciuda amprentei limitate a mărcii pe piaţa chineză, aceasta reprezintă o creştere de 16,2% faţă de anul precedent. De fapt, MINI a fost capabilă să-şi crească vânzările în toate regiunile lumii comparativ cu primul trimestru al anului 2020. MINI Countryman s-a dovedit deosebit de popular printre clienţi, înregistrând o creştere de 36,0%; Vânzările MINI Hatch 3 uşi au crescut cu 23,4%, în timp ce au fost vândute cu 19,1% mai multe modele John Cooper Works decât în anul precedent. Automobilele electrificate au reprezentat 15% din totalul vânzărilor MINI în primul trimestru – dublu faţă de cota din anul precedent.

BMW M GmbH a continuat succesul anului-record 2020 şi în T1

Cu vânzări în creştere cu 21,0% (37.896 de unităţi) de la un an la altul, BMW M GmbH încheie un prim trimestru de succes. X5 M şi X6 M au fost principalii vectori de creştere între modelele de înaltă performanţă. Pe segmentul de performanţă, M440i Coupé a fost sursa semnificativă de creştere. BMW M GmbH şi-a continuat iniţiativa de modele în martie, lansând patru puncte de atracţie, M3/M4, M440i Cabriolet şi M5 CS.

Rolls-Royce Motor Cars cu cel mai bun rezultat din primul trimestru în istoria de 116 ani

Rolls-Royce Motor Cars a înregistrat cele mai mari date ale vânzărilor mărcii din primul trimestru, cu 1.380 de automobile livrate clienţilor (+61,8%). Acest rezultat trimestrial depăşeşte recordul anterior stabilit în 2019 şi este cel mai mare din istoria de 116 ani a mărcii. Creşterea vânzărilor a fost observată pe toate pieţele, cele mai puternice salturi fiind în China, SUA şi Asia Pacific. A existat o cerere mare pentru toate modelele, în special pentru noul Ghost şi Cullinan, listele de comenzi extinzându-se până în a doua jumătate a anului 2021. Compania este optimistă pentru restul anului.

BMW Motorrad: Performanţa vânzărilor confirmă strategia de creştere de succes

BMW Motorrad a reuşit să livreze 42.592 de motociclete şi scutere clienţilor în primele trei luni ale acestui an (+22,5%) – cel mai bun rezultat din istorie pentru vânzările din primul trimestru. Această creştere a vânzărilor stă la baza strategiei de creştere de succes a BMW Motorrad. Atât oferta sa puternică de produse, cu o varietate de modele diferite, cât şi lansarea pe piaţă a diferitelor produse noi oferă elemente-cheie pentru succesul continuu al BMW Motorrad.

Vânzări BMW şi MINI în regiuni/pieţe

În România, BMW a reuşit o evoluţie pozitivă, în contextul contractării generale a pieţii, cu un total de 954 înmatriculări, reprezentând un plus de 14,5% faţă de anul precedent. MINI a realizat 66 de înmatriculări în primul trimestru, ceea ce reprezintă o scădere de 29,8%, dar baza mare de comenzi din primele luni, va întări poziţia mărcii în piaţă. BMW Motorrad a avut de asemenea o perfromanţă excelentă, cu 166 vânzări, ceea ce reprezintă un plus de 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

„Într-o perioadă deosebit de dificilă avem o poziție puternică pe piața din România. Cu BMW suntem pe primul loc pe segmentul premium și suntem al 8-lea brand la nivelul întregii pieţe, cu o cotă de piaţă record. Performanţa arată că avem un portofoliu excelent de modele, echilibrând o gamă largă de automobile electrificate, electrice și hibrid plug-in, cu versiuni pe motorină și benzină foarte economice și curate. Ne îmbunătățim constant eforturile de electrificare și luăm deja comenzi pentru noul nostru model electric ofensiv: BMW iX3, BMW iX și BMW i4. MINI şi BMW Motorrad au de asemenea toate perspectivele pentru o performanţă excelentă în acest an”, a declarat Dr. Josef Reiter, Director General BMW Group România.

În China, BMW Group a raportat cel mai bun prim trimestru din istorie. Vânzările din primele trei luni ale anului au depăşit livrările ridicate înainte de criză în primul trimestru al anului 2019. Importanta piaţă asiatică din Coreea de Sud a vândut 20.321 de automobile între ianuarie şi martie, vânzările crescând cu 42,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut .

În SUA, BMW Group a reuşit să continue performanţa din cel de-al patrulea trimestru din 2020: vânzările au crescut cu 20,1% în primele trei luni ale acestui an, la un total de 77.718 automobile BMW şi MINI livrate clienţilor.

În Europa, în ciuda impactului pandemiei de coronavirus asupra comerţului cu amănuntul, vânzările totale de BMW şi MINI au crescut cu 8,3%, la 238.761 de automobile.

Sursa: BMW Romania

(Visited 17 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice