Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Automotive Interiors Expo 2014: BMW i3, castigator!

BMW i3 castiga premiul Automotive Interiors Expo 2014

Caracterul sustenabil de care dă dovadă modelul BWM i3 are numeroase faţete. BMW i reprezintă un exemplu principal pentru “next premium”, noua generaţie a luxului evidenţiată de dezvoltarea durabilă a materialelor.

Ambianţa de la bordul BMW i3 a impresionat juriul internaţional de specialişti prin luminozitate, spaţialitate şi utilizarea materialelor ecologice, tratate natural.

Ambianţa pe care acestea o creează la bordul BMW i3 poate fi experimentată de către conducător şi pasageri într-o profunzime considerabilă – iar juriul internaţional de specialişti de la ediţia 2014 a “Automotive Interiors Expo Award” se numără acum printre fanii modelului.

Juriul a acordat modelului electric BMW i3 trofeul “Production Interior Vehicle Design of the Year”. A treia ediţie a acestei competiţii – care recunoaşte conceptele şi soluţiile extrem de inovatoare din domeniul designului interior – a avut loc în cadrul Expoziţiei de Interioare Auto de la Stuttgart.

Selectarea şi utilizarea materialelor este foarte importantă pentru conceptul orientat complet spre dezvoltare durabilă al mărcii BMW i. Această filosofie se aplică la scară largă pentru utilizarea plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în celula pasagerilor de la modelele BMW i şi este prezentă şi la numeroase detalii ale designului interior.

Arhitectura LifeDrive emblematică creează noi soluţii de optimizare în ceea ce priveşte utilizarea spaţiului la bord şi pentru designul interior. Conceptul de culori şi dotări include o utilizare foarte vastă a materiilor prime regenerabile şi a materialelor reciclate, precum şi a suprafeţelor acoperite cu lemn şi piele care au fost tratate cu metode ecologice.

BMW i3 îşi demonstrează sustenabilitatea prin design, lucru reflectat de aspectul revoluţionar şi futurist. Suprafeţele largi şi clare şi ambianţa luminoasă reprezintă o expresie de aer curat şi emisii zero. Suprafeţele largi de sticlă demonstrează designul ultrauşor al automobilului şi conferă interiorului un caracter aerisit, asemănător cu al unei loje, în timp ce conducătorul se bucură de o vizibilitate mai bună asupra drumului. Accesul confortabil şi poziţia ridicată a şezutului sunt completate atât în faţă, cât şi în spate de o libertatea excepţională de mişcare datorită spaţiului neîntrerupt pentru picioare, care se extinde pe întreaga lăţime a interiorului.

Aura inovatoare şi exclusivistă a automobilului este accentuată de particularităţile de design BMW i şi de noile materiale, ale căror atribute remarcabile sunt vizibile şi palpabile.

25% din masa plasticului utilizat în interiorul BMW i3 este reciclată. Ţesăturile selectate pentru suprafeţele scaunelor sunt realizate integral din fibre reciclate, ceea ce face ca suprafeţele să prezinte o calitate şi o naturaleţe impresionante. Materialele pentru tapiţeria plafonului, echiparea interioară, tapiţeria portbagajului, panoul de instrumente şi covoraşele de pe podea sunt, de asemenea, produse printr-un proces sustenabil. Panourile uşilor de la BMW i3 sunt realizate din fibre de kenaf, o plantă tropicală din familia nalbei care produce o fibră asemănătoare cu iuta şi a cărei structură naturală poate fi recunoscută şi după procesul de tratare.

Lemnul de eucalipt provenit de pe plantaţii certificate din Europa furnizează materia primă pentru anumite părţi ale panoului de instrumente, în timp ce pielea rezervată interiorului BMW i3 este argăsită printr-un proces natural în care se utilizează extract din frunze de măslin.

Rigurozitatea şi orientarea spre sustenabilitate cu care se face selecţia materialelor a permis ca designul interiorului să joace un rol important în asigurarea unui nivel remarcabil de compatibilitate cu mediul din partea BMW i3.

Mai mult, abordarea oferă o deschidere imediată spre un concept atotcuprinzător care stă la baza primul automobil premium din lume ce a fost dezvoltat de la început pentru a fi condus în regim exclusiv electric.


Sursa: BMW.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice