Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


50 de echipaje și probe speciale noi la Transilvania Rally

50 de echipaje și probe speciale noi la Transilvania Rally

apa a 4-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Transilvania Rally, organizată în perioada 20-21 iunie, va conține patru probe speciale noi, anunță organizatorii.

Atunci când am decis formatul raliului, ne-am gândit că probele trebuie să fie ușor accesibile pentru public, dar să reprezinte în același timp și o provocare sportivă pentru piloți’, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Marco Tempestini, pilot al Napoca Rally Academy și unul dintre organizatorii Transilvania Rally.

Marco Tempestini speră ca acest raliu să devină un eveniment emblematic pentru Cluj.

La Transilvania Rally participă 50 de echipaje din România și din alte patru țări. Printre concurenți se numără și Manfred Stohl, fost campion mondial de clasa 3.

În preambulul raliului, joi, organizatorii au pregătit mai multe activități pentru copii, concursuri, tombole, zi în care va fi organizată și o paradă pe străzile municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, o super specială a raliului va avea loc, în premieră, în centrul municipiului Turda.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice