Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Modificarile aduse normelor RCA nu obliga asiguratorii sa faca profit

Modificarile aduse normelor RCA nu obliga asiguratorii sa faca profit

Modificarile aduse normelor RCA nu prevede obligatia asiguratorilor de a face profit pe segmentul RCA, acestia avand obligatia doar de a stabili tarifele de prima, astfel incat sa garanteze indeplinirea obligatiilor ce decurg din incheierea contractelor de asigurare.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a facut aceasta precizare motivand aparitia unor “informatii eronate, aparute in mass-media in ultimele zile, referitoare la modificarile aduse normelor RCA si la faptul ca ‘CSA forteaza asiguratorii sa faca profit din RCA'”.

De ce se scumpeste RCA: Ca sa acopere cheltuielile si marja de profit

Arbitrul asigurarilor a mentionat ca modificarile aduse normelor RCA prin Ordinul numarul 3/2013 vizeaza stabilirea tarifelor RCA pe categorii de riscuri (segmentarea tarifelor in functie de diferite criterii stabilite de societate) si nu doar pe categorii de vehicule, asa cum era in trecut, precum si utilizarea pentru calculul tarifelor a unor metode actuariale general acceptate, care sa ofere un nivel ridicat de incredere, astfel incat cuantumul rezultat al tarifelor RCA sa fie corect si suficient pentru acoperirea tuturor riscurilor asumate si a cheltuielilor aferente.

De asemenea, modificarile aduse mai vizeaza transmiterea catre CSA in format electronic a calculelor efectuate, avand in vedere complexitatea acestora.

Astfel, CSA subliniaza ca Ordinul numarul 3/2013 nu prevede obligatia asiguratorilor de a face profit pe RCA.

Sursa: Bank News

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice