Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Titi Aur si RCA-ieftin.ro ofera gratuit un curs video de conducere defensiva

Titi Aur si RCA-ieftin.ro ofera gratuit un curs video de conducere defensiva

În România, numărul oamenilor care mor în accidente rutiere este de 7 ori mai mare decât în Marea Britanie.

În încercarea de a scădea această cifră îngrijorătoare , RCA-ieftin.ro şi campionul naţional de raliu Titi Aur au realizat un curs video de conducere defensivă, oferit gratuit şoferilor.

Dintr-un milion de români, circa 110-120 îşi pierd viaţa pe şosele în fiecare an, arată statisticile Poliţiei Rutiere. În Marea Britanie, una dintre ţările care reuşesc să ţină sub control numărul accidentelor, mor pe şosele circa 15-20 persoane la milionul de locuitori.

Media vârstei la care românii îşi pierd viaţa în accidente rutiere este de 36-37 de ani, potrivit lui Titi Aur.

“România deţine recordul negativ al morţilor pe şosele. Faţă de Marea Britanie sau Suedia, la noi mor de 6-7 ori mai mulţi oameni la milionul de locuitori în accidente rutiere. Românii mor la vârsta de 36-37 de ani, în medie, vârstă la care ar mai fi avut multe de făcut. Dăm vina pe drumurile proaste, însă nu acesta este motivul, ci faptul că în şcolile de şoferi nu suntem învăţaţi reguli de bază ale conducerii defensive, care ne pot salva viaţa”, spune Titi Aur.

Cursul video de conducere defensivă este oferit pe DVD, gratuit şi exclusiv clienţilor care îşi încheie poliţa RCA pe site-ul www.rca-ieftin.ro. El va fi livrat gratuit clienţilor, odată cu poliţa comandată.

Printre subiectele abordate de curs se numără frânarea corectă, reacţia corectă în caz de derapaj, reglarea poziţiei la volan şi ieşirea dintr-o maşină răsturnată astfel încât şoferul să nu se accidenteze grav sau mortal.

Tot în acest curs, Titi Aur explică regula celor două secunde şi regula fermoarului, două sfaturi care îi pot ajuta pe şoferii din oraşele cu trafic aglomerat să evite accidentele.

“Nu vrem să ne ascundem după deget. Adevărul este că am realizat acest curs atât din dorinţa de a participa activ la educaţia de calitate de care mulţi şoferi români duc lipsă, dar şi de a convinge mai multi români de eficienţa şi simplitatea procesului de achiziţie de poliţe RCA online. În campionul naţional de raliuri Titi Aur am găsit în primul rând un om cu adevărat dedicat prevenirii accidentelor şi apoi un adevărat profesionist al volanului. Ne dorim mai puţine accidente şi drumuri mai sigure. De aceea, le vom oferi gratuit clienţilor noştri acest curs video pe DVD, care cuprinde sfaturi de care viaţa lor ar putea să depindă la un moment dat”, a declarat Valentin Radu, marketing manager Pintilie Broker de Asigurare.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice