Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Roviniete prin sms – Numar de telefon cumparare roviniete

Roviniete prin sms – Numar de telefon cumparare roviniete

Roviniete prin sms

Sa o numim veste buna? Sa o numim veste rea? Sigur orice schimbare este binevenita si speram apreciata de conducatorii auto din Romania.

Fie ca te afli la volanul unui TIR sau al unui autovehicul mic sau motocicleta trebuie sa platesti o taxa de drum.

De miercuri 5 decembrie rovinietele auto se pot plati si prin SMS, nu numai online sau la statiile de alimentare.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) anunţă utilizatorii că au intrat în vigoare normativele care fac posibilă achitarea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, însă numai de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare.

Rovinieta va putea fi platita prin SMS incepand de miercuri, 5 decembrie, dupa ce un act normativ care da aceasta posibilitate a fost publicat recent in Monitorul Oficial. Noua facilitate de plata va fi functionala numai in reteaua Orange, la numarul 7500, tariful fiind de 5 eurocenti/SMS trimis, anunta Compania National de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pe site-ul propriu.

Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu C.N.A.D.N.R., cu sprijinul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale si partenerii de telecomunicatii Orange, Vodafone, Cosmote.

Cat costa un SMS trimis pentru a cumpara o rovinieta ?

CNADNR precizeaza ca plata rovinietei prin SMS se va putea face numai de catre utilizatorii romani si numai pentru perioada minima de utilizare. Aceasta noua facilitate de plata a rovinietei, dezvoltata si pusa la dispozitia utilizatorilor de CNADNR SA, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi functionala incepand cu data de 5 decembrie, numai in reteaua Orange, numarul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Cum se cumpara o rovinieta prin SMS prin intermediul telefonului mobil

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) ca trebui sa faca urmatoarele:

1. va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat
de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);

2. va primi un SMS, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)

3. va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul “DA”;

4. va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese, mesaj ce va contine urmatoarele informatii, ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de inmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei).

Mesajul de confirmare va contine informatiile ce vor fi inregistrate, ulterior, in baza de date a Sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR), adica:

– seria rovinietei;
– numarul de inmatriculare al vehiculului;
– categoria rovinietei;
– anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile a tarifarii rovinietei).

De precizat ca in conditiile in care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionata, are posibilitatea de a obtine aceasta informatie transmitand la numarul 7500 in reteaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispozitia clientilor Orange, in cel mai scurt timp, numarul de telefon 1788 (numar cu tarif normal in reteaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni pana Joi in intervalul orar 08:30 – 16:30 si Vineri in intervalul orar 08:30 – 14:00.

Gabriela Voinea, Senior Partnership Manager, Orange Romania, a declarat ca : “Prin lansarea serviciilor de plata prin telefon ne propunem sa aducem beneficiile tehnologiei mai aproape de clientii nostri, oferindu-le solutii alternative de plata rapide si eficiente. Plata rovinietei prin SMS este un serviciu care faciliteaza colectarea in conditii de maxima comoditate a traficului pentru utilizarea drumurilor nationale din Romania”.

Pentru clientii cu abonament Orange, la tarifele mentionate, in factura emisa, se adauga TVA, conform legislatiei in vigoare. Pentru detinatorii de cartele PrePay – Orange, TVA se aplica la achizitionarea creditului.

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS:
categorie rovinieta
tarif (euro)
durata valabilitaterovinieta
tip vehicul
text trimis
prin SMS la 7500 de clientul Orange
A
2,74
7 zile
autoturism
număr înmatriculare A
B
5,4
7 zile
vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone
număr înmatriculare B
C
3,63
1 zi
– vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone şi mai mică sau egală cu 7,5 tone ;
– vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ;
număr înmatriculare C
D
6,21
1 zi
– vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone şi mai mică de 12 tone ;
– vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ;
număr înmatriculare D
E
7,82
1 zi
vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maxim 3 axe (inclusiv) ;
număr înmatriculare E
F
9,43
1 zi
vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv) ;
număr înmatriculare F

Daca considerati anevoios procesul de tranfer prin SMS, folositi plata online a rovinietei cu cardul, facilitate accesibila mai jos.

(Visited 11 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice