Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


RCA, deloc ieftin: RCA-ul se scumpeşte cu 50% de anul viitor

RCA, deloc ieftin: RCA-ul se scumpeşte cu 50% de anul viitor

RCA Ieftin in 2013 !?

Soferii ar putea să dea chiar şi cu 50% mai mulţi bani pentru RCA, începând de anul viitor.

Reprezentanţi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) au declarat pentru gândul că tarifele RCA “ar trebui” să se majoreze de anul viitor în medie cu 50%, astfel încât firmele de asigurări să îşi poată acoperi, din încasări, riscurile asumate şi cheltuielile aferente. Cu toate acestea, decizia finală va aparţine societăţilor de asigurare.

Cele mai recente statistici arată că, la nouă luni, încasările totale din RCA sunt de aproximativ trei ori mai mici decât obligaţiile de plată înregistrate de societăţile de asigurare.

“Tarifele RCA ar trebui să se majoreze, pentru că obligaţiile de plată ale companiilor de asigurări depăşesc de trei ori încasările. Din această situaţie nu există ieşire”, a comentat pentru gândul un reprezentant al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), care a adăugat însă că decizia finală aparţine firmelor de asigurare.

Cea mai ieftină poliţă RCA, cu valabilitate pentru şase luni, costă 161 lei, iar cea mai scumpă poate fi încheiată pentru 534 lei. Pentru 12 luni, poliţa RCA are un preţ minim de 293 lei şi unul maxim de 1.007 lei, potrivit unei analize Mediafax.

Potrivit datelor CSA, prima medie anualizată pentru poliţele RCA a fost în primele şase luni de 440 lei, în scădere cu 3% faţă de iunie 2011, iar dauna medie plătită pe total piaţă a urcat cu 11%, la 5.642 lei.

Dacă firmele de asigurare ar aplica o majorare de 50% a tarifelor RCA, preţul mediu al unei poliţe auto obligatorii ar putea ajunge de la 440 la 660 de lei.

Sursa: Biz Brasov

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice