Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia Lodgy a obţinut 3 stele la testele Euro NCAP

Dacia Lodgy a obţinut 3 stele la testele Euro NCAP

Dacia Lodgy a obţinut 3
stele la testele Euro NCAP

În cadrul celei mai recente sesiuni de crash-teste organizate de Euro NCAP, Dacia Lodgy a obţinut un rezultat modest, fiind singurul automobil din cele 15 testate ce n-a reuşit să-şi adjudece 5 stele.

În ciuda experienţei pe care compania-mamă, Renault, o are în domeniul siguranţei, MPV-ul produs de Dacia în Maroc n-a reuşit să treacă pragul psihologic de 3 stele Euro NCAP stabilit de Dacia Duster în urmă cu ceva vreme.

Deşi acest rezultat va crea un curent de neîncredere în marca autohtonă, să nu uităm faptul că Renault a estimat acest lucru încă de la lansarea modelului.

Rezultatele ce au dus la stabilirea acestui coeficient pentru Lodgy sunt următoarele : protecţia pasagerilor – 72%, protecţia copiilor 77%, protecţia pietonilor 44% şi sisteme de asistenţă 29%.

Specialiştii belgieni au constatat la testul impactului frontal deformări considerabile ale stâlpilor A, plafonului şi tunelului transmisiei, dar şi câteva elemente din interior ce au fost deplasate spre pasageri dincolo de limita admisă.

De asemenea, oficialii Euro NCAP au criticat şi opţiunea Dacia de a nu introduce în standard controlul electronic al tracţiunii, înainte ca acesta să devină obligatoriu pentru automobilele destinate pieţii europene.

Sursa: Adevarul

(Visited 10 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice