Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Anul 2013 vine cu modificări la asigurarea RCA. Cu cât se va scumpi şi ce măsuri noi vor fi implementate

Anul 2013 vine cu modificări la asigurarea RCA. Cu cât se va scumpi şi ce măsuri noi vor fi implementate

Anul nou vine cu mai multe modificări la asigurarea obligatorie RCA. Aceasta se va scumpi chiar şi cu 50%.

În plus, de la 1 ianuarie 2013, firmele de asigurări nu vor mai avea voie să încaseze tarife diferite la RCA-urile contractate de bărbaţi faţă de cele făcute de femei.

De asemenea, vinieta nu va mai trebui ţinută la vedere.

Tot de la 1 ianuarie, despăgubirile în cazul accidentelor cu pagube materiale vor fi majorate de la 750 de mii de euro la 1 milion de euro.

În cazul accidentelor cu răniti şi decese, limita maximă pentru despagubiri a fost majorată până la 5 milioane de euro.

În discuţii este şi un proiect prin care poliţele RCA ar putea avea şi rol de CASCO.

Preţul poliţei RCA a crescut în ultimele luni cu până la douăzeci de procente

Asigurarea maşinii ne costă tot mai mult. Preţul poliţei RCA a crescut în ultimele luni cu până la douăzeci de procente, conform unei analize făcute de un portal de specialitate. Asiguratorii spun că au luat această decizie ca să-şi acopere pierderile înregistrate în ultimii ani.

În această perioadă preţul asigurărilor a crescut cu aproxiamtiv 17 la sută din dorinţa asiguratorilor de a contrabalansa pierderile pe răspundere civilă auto din ultimii ani.

Cei mai importanţi factori sunt: localitatea, dacă este un oraş mare unde este înregistrat autovehiculul, vârsta proprietarului, capacitatea cilindrică şi dacă s-au înregistrat daune în ultimii ani.

Preţul unei asigurări de răspundere civilă auto începe de la 150 de lei şi ajunge până la 1.500. În decembrie, cea mai ieftină era 120 lei, iar cea mai scumpă nu depăşea 1.200 lei.

Dacă sunteţi proprietarul unei maşini şi nu aveţi o poliţă RCA valabilă sunteţi pasibil de amendă. De la 1.000 la 2.000 de lei. În plus, vi se va reţine şi certificatul de înmatriculare.

Sursa: Antena3

(Visited 10 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice