Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Românii nu mai plătesc taxa de poluare auto

Românii nu mai plătesc taxa de poluare auto

Românii îşi vor putea primi înapoi sumele de bani pe care au fost nevoiţi să le plătească pentru emisiile poluante ce provin de la autoturismele pe care le deţin.

Deputaţii au votat, marţi, proiectul de lege privind suspendarea taxei de poluare auto până la 1 ianuarie anul viitor

Astfel, cei care au achitat o astfel de axă de poluare, ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, de la punerea ei în vigoare şi până la data suspendării, vor putea să ceară de la administraţiile financiare restituirea sumelor achitate afirma Libertatea ca sursa citata.

Sumele plătite deja vor fi restituite –

Sumele se vor restitui doar la cererea taxă de poluare, ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, de la pucontribuabililor.

Aleşii spun că această măsură a Guvernului este necesară întrucât românii nu mai au bani şi pentru astfel de taxe, datorită tăierilor salariale şi disponibilizărilor făcute atât în sectorul de stat, cât şi în cel privat.

Valoarea taxei de poluare –

  • Motor 1.400 CMC benzină – 2.501 lei (582 euro)
  • Motor 1.600 CMC benzină – 3.839 lei (893 euro)
  • Motor 1.500 CMC motorină – 2.699 lei (628 euro)
  • Motor 1.900 CMC motorină – 6.838 lei (1.590 euro)
(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice