Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Campania "Politia in tufisuri"

Atentie! Politia scoate in trafic toate radarele

Politia Rutiera scoate in trafic toate masinile cu radarele, incepand de marti si pana joi, in cadrul unei actiuni declansate la nivel national pentru sanctionarea soferilor care conduc cu viteza mai mare decat cea permisa, depasesc neregulamentar sau nu acorda prioritate.

Potrivit analizelor facute de specialistii Directiei Rutiere, desi de la inceputul anului pana in prezent numarul accidentelor grave este in scadere, in ultimele zile s-au inregistrat mai multe accidente mortale, provocate de masini folosite la transportul in comun, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane, scrie Mediafax.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a cerut ca in perioada urmatoare sa fie intensificate actiunile de combatere si prevenire a evenimentelor rutiere.

Astfel, de marti pana joi, politistii de la Rutiera vor fi prezenti pe autostrazi si pe drumurile nationale din toate judetele, cu toate autospecialele care au radare, pentru sanctionarea soferilor care conduc cu viteza mai mare decat cea legala, care depasesc neregulamentar ori nu acorda prioritate masinilor din trafic sau pietonilor, toate fiind cauze ale producerii unor accidente grave.

De asemenea, politistii de la Rutiera, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier si ai Registrului Auto Roman, vor verifica starea tehnica a masinilor folosite in transportul public de persoane.

Sursa

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice