Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW nu deschide momentan o divizie in Romania

BMW nu deschide momentan o divizie in Romania

Vicepreşedintele BMW, Franz Linner, s-a afalt la Braşov pentru a participa la o întâlnire cu o serie de oameni de afaceri din România, acţiunea fiind organizată de Clubul Economic German – Filiala Braşov şi de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

Preşedintele Clubului Economic German Braşov, Werner Braun, ne-a declarat că vizita este una de informare asupra mediului de afaceri din România, de prospectare a pieţei, precum şi de a cerceta posibilitatea de a lucra cu furnizori din România.

Linner este vicepreşedintele concernului BMW care se ocupă de partea de producţie şi de tehnologie, potrivit site-urilor de profil.

Întrebat dacă zvonurile privind o posibilă investiţie în construcţia unei fabrici în România sunt reale, vicepreşedintele concernului german BMW, Franz Linner, a ţinut să infirme această ipoteză, precizând că în prezent fabricile din Germania „lucrează în două schimburi şi mai este loc de creştere a capacităţii de producţie”.

„Noi scanăm piaţa o dată la doi ani pentru a descoperi noi oportunităţi, dar atât, nimic mai mult”, a mai spus sursa citată. Totuşi, o fabrică BMW va fi deschisă în Brazilia, cel mai devreme în 2014, dar va fi una de tip CKD, adică doar de asamblare a pieselor care vor fi aduse din Germania.

Compania este rezervată în privinţa extinderii şi după ce mai multe companii din domeniul auto au anunţat că îşi vor restrânge activitatea în următoarea perioadă.

„Încă nu ştim cum se va mişca piaţa în următorii doi ani, dar vânzările noastre în ţări precum Portugalia, Italia sau Spania sunt în scădere”, a mai spus Linner. În România, vânzările BMW sunt într-o creştere de aproximativ 15%, dar piaţa din ţara noastră este mult mai scăzută decât cea din Spania, de exemplu.

Luna trecută, autorităţile din Lugoj anunţau că cei de la BMW ar fi în discuţii avansate pentru înfiinţarea unei fabrici în oraşul bănăţean.

Conform presei germane, extinderea BMW este absolut necesară, dat fiind planul constructorului bavarez de a vinde două milioane de maşini pe an în 2016, faţă de 1,67 milioane, anul trecut. Amplasamentul noii fabrici va fi anunţat de colosul german în această toamnă. Iniţial au fost luate în discuţie mai multe locaţii posibile, precum Brazilia, Mexic sau ţările din Europa de Est, Româna fiind una dintre opţiuni.

În ţara noastră se pare că au fost verificate mai multe posibile locaţii pentru o posibilă fabrică, nefiind exclus ca printre acestea să se fi aflat şi Braşovul.

În primele nouă luni, BMW a vândut 1.600 de maşini în România, în timp ce în Spania s-au vândut 32.000 de autoturisme ale producătorului german.

Sursa

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice