Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Jaguar C-X75 este fascinant!

Jaguar C-X75 este fascinant!

Jaguar C-X75 este fascinant!

Pare o nava extraterestra deprinsa de pe platourile unui film SF.

Designul nu este singurul element excentric al noului Jaguar C-X75, producatorul anuntand ca va produce modelul intr-o serie limitata de doar 250 de bucati.

 Pare o nava extraterestra deprinsa de pe platourile unui film SF.

Designul nu este singurul element excentric al noului Jaguar C-X75, producatorul anuntand ca va produce modelul intr-o serie limitata de doar 250 de bucati.

 Noul Jaguar C-X75 va fi unul sinonim cu extravaganta care nu se va repeta de prea multe ori, spun producatorii care au pregatit o serie limitata de doar 250 de bucati care vor ajunge, evident, in garajul celor mai bogati oameni care au platit in avans pentru masina concept a celor de la Jaguar.

Pretul este, evident, pe masura: intre 700.000 si 900.000 de lire sterline
Tehnic vorbind, Jaguar C-X75, este dotat cu doua motoare electrice, dar si cu doua mini-turbine de avion.
Pare imens, dar producatorii asigura ca propulsorul de mici dimensiuni produce ajutat de un turbocompresor si de un compresor mecanic cam 500 CP. In varianta sport, Jaguar C-X75 poate atinge o viteza de 320 km/h.

Chiar daca producatorii se lauda ca vor avea gata 200 de modele pana la Salonul Auto de la Paris, nu va bucurati prea tare. Modelul este exclusivist si va fi produs intr-o serie limitata de doar 250 de bucati.

Sursa: Yuppy

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice