Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Iata noul Volkswagen Golf 7 (MK7)2013 Volkswagen Golf 7 (MK7)

2013 Volkswagen Golf First Preview

Noul Volkswagen Golf a fost dezvăluit la Berlin, după 36 de ani de când originalul model a redefinit maşina de familie compactă.

Golful o sa fie lansat pe o platformă care marchează cel mai mare salt tehnologic din ultimii 20 de ani pentru grup, modelul fiind echipat cu echipamente şi sisteme electronice de ultimă generaţie şi o construcţie menită să eficientizeze consumul de carburant.

A 7-a generaţie Golf a fost construită pe succesul predecesorilor săi, modele ce au fost vândute în peste 29 milioane de unităţi, aducând noi niveluri de confort, practic, siguranţă şi eficienţă în clasa sa.

Volkswagen Golf, care a debutat în 1974 şi se află la cea de-a şaptea generaţie, este cel mai bine vândut model al grupului german şi al treilea la nivel mondial după numărul de maşini comercializate de-a lungul timpului.

Volkswagen Golf 7, o nouă generaţie pentru 2013 – dezvăluită oficial înaintea debutului de la Paris – Golf 7 isi va face debutul la Paris la sfarsitul acestui an, iar in decembrie va ajunge in showroomurile din Europa.

VW trece prin cea mai complexă modernizare tehnologică din ultimii 20 de ani, materializată prin platforma modulară MQB, care va fi prezentă în peste o treime din autoturismele produse de grup în următorii ani şi stă la baza strategiei Volkswagen de a deveni până în 2018 cel mai mare producător auto din lume după vânzări şi profit, peste Toyota şi General Motors

Designul vw Golf 2013 nu se va schimba drastic de la versiunea curenta. Noul Golf se va baza pe arhitectura modulara MQB, care poate fi ajustata pentru autoturisme de diferite dimensiuni.

Modelele construite pe platforma MQB sunt noile versiuni VW Golf, VW Jetta, VW Beetle, Audi TT si Audi A3. In primavara anului 2013 este asteptat noul GTI si GTD (un GTI diesel-electric). Dupa aceea europenii vor primi cateva versiuni, Golf Variant break la mijlocul anului 2013, Golf Plus in 2014, Golf CC si un nou Golf Cabrio in 2015.

Noul Volkswagen Golf 7 are în dotarea standard sistemul multi-collision brake ce frânează automat vehiculul după o coliziune reducând astfel energia cinetică şi minimizând şansele unui al doilea impact. Tot standard este şi sistemul PreCrash, ce şi-a făcut debutul pe Touareg.

Acesta detectează posibilităţile unui accident şi pretensionează centurile de siguranţă, închide geamurile şi trapa, lăsând doar o mică distanţă pentru a oferi cea mai bună protecţie din partea airbagurilor. Alte sisteme electronice includ: Adaptive Cruise Control, Front Assist şi City Emergency Braking. Cu o lungime de 4.255 mm, noul Golf este mai mare cu 56 mm decât predecesorul său, având şi un ampatament cu 59 mm mai lung (2.637 mm).

Roţile frontale au fost amplasate cu 43 mm mai în faţă, contribuind la majorarea spaţiului interior. Noul Golf este de asemenea şi cu 13 mm mai lat şi cu 28 mm mai jos decât modelul anterior. Interiorul este mai spaţios decât până acum.

Spaţiul pentru picioare este cu 15 mm mai mare iar scaunele faţă au fost mutate în spate cu 20 mm pentru beneficiul şoferilor mai înalţi. Compartimentul pentru bagaje de asemenea a fost extins, oferind acum 380 litri (+30 litri).

Noul Volkswagen Golf 7 va fi lansat pe piaţă în toamnă cu o gamă nouă de motoare, pe benzină şi diesel, toate încorporând sistemul auto stop-start şi cel de regenerare a energiei.

La lansare, clienţii vor putea opta între un motor 1.2 TSI de 85 CP ce consumă doar 4,9 litri/100 km, unitatea 1.4 TSI de 140 CP cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor, ce consumă doar 4,8 litri/100 km. Gama diesel include unităţile 1.6 TDI de 105 CP (3,8 litri/100 km) şi 2.0 TDI de 150 CP (4,1 litri/100 km).

Sursa: InformatiiAuto

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice