Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford B-Max, masina de 5 stele EuroNCAP

Ford B-Max, masina de 5 stele EuroNCAP – Ford B-Max, maşină produsă la Craiova, a primit cinci stele la testele de siguranţă

Ford B-Max

Ford B-Max a înregistrat un număr maxim de puncte în ceea ce priveşte protecţia pasagerului din fata.

De asemenea, numărul maxim de puncte a fost obţinut de modelul produs la Craiova şi în ceea ce priveşte testul lateral, potrivit testelor EuroNCAP.

Fordul de la Craiova, modelul B-Max, a primit punctaj maxim la anumite capitole de siguranţă a pasagerilor, potrivit ultimelor rezultate publicate de către EuroNCAP.

La siguranţa soferului, B-Max a obţinut 92%, 14,7 puncte , la impact lateral a obţinut opt puncte, iar la impactul lateral cu un stâlp, a obţinut şapte puncte.

B-Max a marcat maximum de puncte în ceea ce priveşte protecţia copilului de peste trei ani, în testele dinamice.

Controlul electronic al stabilităţii este echipat standard şi a întrunit cerinţele de testare Euro NCAP. Tot cu sistem standard este echipat şi sistemul de centură de siguranţă pentru scaunele din faţă.

Reprezentantii EuroNCAP au remarcat că B-Max nu este dotat cu un dispozitiv care să limiteze viteza.

Noul Ford B-Max, produs la Craiova, a fost prezentat oficial în România în luna martie şi are preţuri cuprinse între 13.400 şi 17.650 de euro cu TVA.

Ford estimeaza ca va produce in acest an la Craiova 60.000 de masini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unitati, modelul fiind destinat in principal pietelor externe.

Sursa: Adevarul Financiar-auto

(Visited 18 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice