Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Bugatti Galibier: Noul Bugatti de serie cu peste 1.400 CP

Bugatti Galibier: Noul Bugatti de serie cu peste 1.400 CP

Bugatti Galibier

Bugatti Galibier promite să devină modelul suprem al constructorului din Molsheim.

Potrivit americanilor de la Car&Driver, versiunea de serie va dezvolta 1.400 CP.

Declaraţiile oficiale susţin doar că va fi cel mai rapid model din segment şi că va dezvolta “peste 1.000 CP”, ceea ce nu ar exclude nimic din afirmaţiile americanilor.

Performanţele lui Galibier vor fi asigurate de un motor cu 16 cilindri, care ar putea fi supraalimentat în aceeaşi manieră ca şi propulsorul lui Veyron, respectiv cu patru turbocompresoare.

Fiind vorba de o marcă pentru excentrici, Galibier ar putea păstra ideea celor opt ţevi de evacuare prezentată pe conceptul 16 C Galibier expus la Molsheim în septembrie 2009.

Sursa: Realitatea

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice