Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Civic sedan este disponibil din iunie 2012 în reţeaua de dealeri Honda.

Honda lansează în România și Civic Sedan

Honda lansează în România și Civic Sedan

După lansarea din martie a noului model Civic, în variantă hatchback, considerat a fi cel mai rafinat de până acum, Honda completează gama sa de compacte prin introducerea modelului Civic Sedan.

Noul Civic sedan este disponibil din iunie 2012 în reţeaua de dealeri Honda, cu un preţ de pornire de 15,290 Euro fără TVA (preţ valabil pentru varianta 1.8 i-VTEC LS cu 142 CP şi transmisie manuală).

Noul Honda Civic Sedan, cu un motor 1.8 i-VTEC este disponibil cu transmisie automată în 5 trepte sau cu transmisie manuală în 6 trepte.

Designul noului model Civic Sedan este aerodinamic, cu linii curate şi atletice. Astfel, farurile HID, care se integrează perfect cu liniile capotei, au fost regândite pentru a oferi o luminozitate mult mai clară şi mai consistentă. Jantele din aliaj 16″ completează profilul conic, în timp ce oglinzile retrovizoare rabatabile facilitează parcarea în cele mai înguste spaţii.

Noul Civic Sedan este dotat cu noul ecran i-MID (Intelligent-Multi Information Display) prin care pot fi monitorizate toate informaţiile, precum şi funcţiile Eco Assist şi ECON pentru a eficientiza consumul de combustibil şi pentru a reduce nivelul emisiilor.

Modelul Civic Sedan are structura caroseriei de tip ACE (Advanced Compatibility Engineering) care absoarbe şi dispersează energia impactului departe de şofer şi pasageri, îmbunătăţind siguranţa.

Din dotarea standard a modelului fac parte şi airbagurile multiple, sistemul Electronic Brakeforce Distribution (EBD – sistem electronic de distribuire a forţei de frânare) şi VSA. Modelul este echipat, de asemenea, şi cu ABS (Anti-lock Braking System) pentru a menţine stabilitatea direcţională şi cu sistem Brake Assist (BA) ce îmbunătăţeşte forţa de frânare în caz de urgenţă.

Noul Civic este disponibil în patru culori – Polished Metal, Urban Titanium, Crystal Black Pearl, Taffeta White.

Sursa: Adevarul auto

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice