Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia Lodgy s-a lansat în România. Compania a primit 200 de comenzi din ţară pentru noul model

Dacia Lodgy s-a lansat în România

Dacia Lodgy s-a lansat în România. Compania a primit 200 de comenzi din ţară pentru noul model

“Până acum, peste tot în lume au fost lansate 8.000 de comenzi din partea clienţilor noştri.

Până în prezent avem 200 de comenzi din partea clienţilor români, care nu au văzut maşina, ceea ce pentru noi reprezintă un vot de încredere”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Thomas Dubruel, directorul comercial Dacia.

Modelul Lodgy vizează un nou segment de clienţi, respectiv al familiilor, şi este primul model Dacia produs în afara României.

Maşina poate fi achiziţionată pe piaţa românească la preţuri începând de la 9.500 de euro, TVA inclus. Dacia va derula în perioada 7-10 iunie o campanie de lansare a noului model.

“Cu Dacia Lodgy concretizăm dimensiunea internaţională a mărcii Dacia. Modelul este fabricat în Maroc, însă are genele mărcii Dacia”, a spus, la rândul său, Jerome Olive, directorul general al Dacia şi al Grup Renault în România.

Reprezentanţii Dacia nu au oferit cifre privind nivelul estimat al vânzărilor pentru noul model, dar au precizat că grupul are ambiţii foarte mari pe piaţa vest-europeană, iar pentru cea locală vizează poziţia de lider de segment.

Modelul a fost prezentat în martie, la Salonul Auto de la Geneva, şi poate fi comandat de circa 30 de zile de către clienţii din România.

Sursa: Mediafax

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice