Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Aplicatia gratuita iPhone si iPod touch, "Masina mea" & Codul Rutier

Aplicatia gratuita iPhone si iPod touch,
“Masina mea” & Codul Rutier

“Masina mea”, cea mai descarcata aplicatie gratuita din App Store Romania

Aplicatia “ Masina mea ” se mentine in topul preferintelor romanilor posesori de iPhone si iPod touch , aflandu-se pe primul loc in App Store Romania.

Lansata pe 1 iunie de compania ieseana Mobile Touch , aplicatia ”Masina mea”, dedicata tuturor posesorilor de masini din Romania, se mentine in topul descarcarilor de aplicatii gratuite din magazinul Apple App Store.

Simplu de utilizat, aplicatia “Masina mea” ii notifica pe proprietarii de masini atunci cand urmeaza sa expire autorizatia ITP, asigurarea CASCO, polita RCA, rovinieta, trusa medicala si extinctorul.

De asemenea, aplicatia trimite si notificari periodice pentru scadenta ratei CASCO, precum si a ratei lunare, pentru cazurile in care autovehiculul fost achizitionat prin credit sau leasing.

“Am gandit aplicatia ca pe un instrument extrem de util proprietarilor de masini din Romania si am incercat sa identificam toate elementele ce tin de intretinerea unei masini, astfel incat sa devina indispensabila pentru toti soferii.

Fiindca exista atat de multe date ce trebuie retinute atunci cand ai o masina, am conceput un sistem de informare menit sa actioneze precum un asistent personal, notificand din timp proprietarul masinii atunci cand urmeaza sa expire autorizatia ITP, politele CASCO, RCA, termenul de valabilitate pentru trusa medicala, etc.”, a declarat Vasile Alaiba, Managing Partner al Mobile Touch.

In curand vor fi disponibile si versiunile pentru dispozitive cu sisteme de operare Android si Windows Phone in Google Play, respectiv Windows Phone Marketplace

Deasemenea, producatorii acestei aplciatii au realizat si “Codul rutier”

Aplicatia contine urmatoarele acte normative:
1) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006

Acte modificatoare:

#1: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/2006
#2: Hotararea Guvernului nr. 1391/2006
#3: Legea nr. 6/2007
#4: Decizia Curtii Constitutionale nr. 347/2007
#5: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2007
#6: Decizia Curtii Constitutionale nr. 661/2007
#7: Decizia Curtii Constitutionale nr. 742/2008
#8: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 146/2008
#9: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2009
#10: Legea nr. 218/2009

2) HOTARARE Nr. 1391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, actualizata cu Hotararea Guvernului nr. 56/2007.

Functionalitate:
– cele doua legi pot fi citite ca si carti, pagina cu pagina
– navigare la un anumit capitol
– vizualizarea progresului in carte, selectarea unei anumite pagini
– cautare contextuala in fiecare carte in parte
– semne de carte
– penalizarile extrase distinct, sub forma tabelara, insotite de numarul de puncte, minimul si maximul amenzii si numarul de zile de suspendare
– cautare contextuala in tabelul penalizarilor.

Aplicatiile pot fi download-ate de pe portalul ‘Mobile Touch’

Sursa: Comunicate de presa

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice