Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Nissan a trecut pe profit

Nissan a trecut pe profit

Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un câştig de 23 miliarde de yeni (284 milioane de dolari).

Vânzările au urcat cu 10%, la 2.350 miliarde de yeni (29 miliarde de dolari), potrivit datelor financiare anunţate de producătorul auto.

Nissan estimează reluarea completă a producţiei până în octombrie, după ce a fost nevoit să închidă o parte a fabricilor din cauza cutremurului care a afectat Japonia în martie.

Actualul trimestru va fi mai dificil pentru companiile auto japoneze, în contextul recuperării după oprirea activităţii şi a declinului vânzărilor pe piaţa niponă, a declarat directorul general al Nissan, Carlos Ghosn.

Profitul net pentru cele 12 luni încheiate în martie a crescut de peste şapte ori, la 319 miliarde de yeni ( 3,9 miliarde de dolari), în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 8.770 miliarde de yeni (108 miliarde de dolari).

Toyota, cel mai mare producător auto la nivel mondial, a anunţat, miercuri, o pierdere de 25,4 miliarde de yeni (313 milioane de dolari) pentru perioada ianuarie-martie.

Nissan a construit doar un sfert din producţia proprie de autovehicule în Japonia în anul fiscal trecut, comparativ cu 45% în cazul Toyota – afirma Money.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice