Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Despre fabrica Porsche si modelele Cayenne si Panamera

Despre fabrica Porsche si modele Cayenne si Panamera

Fabrica în care 900 de oameni fac un Porsche după o zi şi jumătate de muncă. Despre fabrica Porsche si modelele Cayenne si Panamera!

Încă de la aterizarea în Leipzig, un oraş de 500.000 de locuitori din estul Germaniei, oricine îşi poate da seama că a ajuns într-unul din fiefurile Porsche.

Pe un banner imens din aeroport tronează salutul “Bine ai venit.

Cei doi localnici, Panamera şi Cayenne, te salută”.

Aici producătorul ger­man a asamblat aproape 0,5 mi­lioa­ne de SUV-uri Cayenne, iar în ultimii patru ani pe li­nia de producţie şi-a făcut loc şi Panamera, model vândut pâ­nă acum în aproape 70.000 de exemplare. 37 au ajuns în România.

În cei patru ani de când pro­duce Panamera, Porsche a în­ca­sat 8 mld. euro din vânzările pe această li­nie, potrivit calculelor ZF, ce au în vedere un preţ mediu de 100.000 de euro pentru fiecare unitate.

Misiunea fabricii Porsche din Leipzig este de­licată în condiţiile în care aici producătorul ger­man asamblează modele cu patru uşi – con­si­derate de o parte din fanii împătimiţi ca fiind un pas în lateral făcut de “casa” cunoscută în special pentru coupé-ul (model cu trei uşi) 911.

“Panamera este poziţionat ca model între 911 şi Cayenne. Porsche a lansat acest model pen­tru că o parte din clienţi au şi fa­milii.

În Pa­na­mera intră patru adulţi, dar şi patru ba­gaje mari în portbagaj”, a explicat Stefan Utsch, pro­ject manager sales and marketing pen­tru Por­sche Panamera, cu ocazia unui tur al fa­bricii din Leipzig pentru jurnalişti din Europa Centrală şi de Est.

Centrul de producţie pentru Porsche Pana­me­ra şi Cayenne se întinde pe 25 hectare, iar în­tregul parc, care include două circuite de test, unul off-road pentru Cayenne şi o pistă de as­falt pentru Panamera, acoperă 300 de hectare de teren la câţiva kilometri de Leipzig.

Aici lucrează 900 de mecanici care, în cazul mo­delului Panamera, asamblează 20.000 de unităţi pe an. Pe lângă angajaţii ce şi-au făcut loc pe sta­tele de plată ale Porsche, gigant cu afa­ceri de aproa­pe 11 mld. euro pe an, în regiune alţi 140.000 de oameni sunt angajaţi de ce­le 1.000 de com­panii din regiunea Saxonia care li­vrea­ză subansamble sau alte componente pen­tru ma­şi­nile produse în Leipzig.

Companiile din Sa­xonia im­plicate în industria auto au o ci­fră de afaceri cu­mulată de 12 mld. euro anual, potrivit datelor Porsche.

Sursa: Ziarul Financiar via Mediafax

(Visited 39 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice