Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia Lodgy. Spatios si functional la un pret interesant

Despre noua Dacia Lodgy


Dacia Lodgy.
Spatios si functional la un pret interesant

Dacia Lodgy se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra, iar modularitatea este un dintre principalele sale atribute.

În configuraţia cu 7 locuri, al treilea rând de scaune poate fi înlăturat sau rabatat, iar cel de-al doilea rand de scaune poate fi rabatat catre primul rand.

Dacia Lodgy dispune de unul din cele mai încăpătoare portbagaje din segmentul său. Volumul acestuia ajunge la 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri.

In plus pragul de incarcare este perfect pozitionat pentru a facilita incarcarea bagajelor grele. Acum nu trebuie sa mai alegeti intre spatiu si capacitate de incarcare.

Cu Lodgy le aveti pe amandoua! Si asta nu este tot, Lodgy oferă la interior numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de pana la 30 de litri. Merită remarcat spaţiul de depozitare foarte practic amplasat în partea superioară a planşei de bord, care oferă o capacitate de până la 3 litri.

Imediat ce deschideti portiera, veti descoperi cat de confortabil a fost gandit interiorul Dacia Lodgy. Un spatiu generos, conceput pentru a gazdui toata familia, spatii de depozitare bine pozitionate care faciliteaza viata la bord… Lodgy s-a gandit la tot.

Cele 7 locuri si spatiul record pe care il oferta pentru randul al 3 lea in ceea ce priveste raza la genuchi ii confera primul loc in clasa. Sistemul de incalzire si de climatizare eficient si rapid ofera un confort termic omogen in habitaclu, contribuind la crearea unei stari de bine la bord.

Atat soferul cat si pasagerii, instalati confortabil in Dacia Lodgy, se simt bine, in largul lor, ca acasa…

Lodgy propune o ofertă de motorizări pe benzină şi diesel care răspund aşteptărilor clienţilor.

Sunt disponibile două motoare pe benzină: 1.6l 85 CP şi propulsorul TCe 115, cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo.

Oferta diesel este reprezentată de motorul 1.5 dCi, apreciat pentru fiabilitatea şi performanţele sale. Versiunile dCi 90 şi dCi 110 beneficiază de semnătura Dacia eco², care evidenţiază nivelul scăzut al consumului şi al emisiilor de CO2.

Lodgy dispune de toate atributele specifice mărcii Dacia, recunoscute deja de clienţi. Pentru a garanta nivelul ridicat de fiabilitate, Dacia a efectuat teste de anduranţă în condiţii extreme de rulaj şi climă însumând 1,9 milioane de km.

Fidela atributelor marci Dacia, Lodgy are toate calitatile necesare in termen de fiabilitate si robustete.

Inca de pe primul nivel de echipare, Lodgy este echipat cu ABS, care permite evitarea blocarii rotilor si AFU (asistenta la franarea de urgenta) care ajuta la pastrarea controlului traiectoriei in caz de franare si optimizeaza distanta de oprire

Airbag-uri, ABS, AFU*, ESC** (controlul traiectoriei) dar si limitator de viteza, senzori de parcare spate, 3 locuri cu fixare ISOFIX pe randul 2 de scaune si 3 ani garantie sau 100.000 km… nimic nu a fost uitat pentru ca dumneavoastra si cei dragi sa calatoriti in deplina siguranta.

O noutate absolută în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia “MEDIA NAV”. Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth® şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7’’ (18 cm).

Tehnologia Bluetooth® permite utilizarea telefonului handsfree, iar prizele USB şi jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone. Sistemul de navigaţie touch screen intuitiv dispune atât de grafică 2D cât şi Birdview (3D). Totul pentru o utilizare intuitiva la un pret imbatabil.

Lodgy oferă o a doua soluţie multimedia (în serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth şi satelit de comandă pe volan si oferă diverse soluţii de conectivitate pentru gadgeturile mobile.

Cu opţiunea Plug&Music va puteti conecta dispozitivul de ascultat muzică la prizele USB sau Jack şi controlati sistemul cu ajutorul satelitului de comanda de pe volan.

Lodgy propune o ofertă de motorizări pe benzină şi diesel. Sunt disponibile două motoare pe benzină: 1.6l 85 CP şi propulsorul TCe 115. Acesta este cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault. Cu o cilindree de 1.2 litri, el oferă performanţe excelente la nivelul consumului de carburant şi al emisiilor de CO2. Oferta diesel este reprezentată de motorul 1.5 dCi, apreciat pentru fiabilitatea şi performanţele sale.

Versiunile dCi 90 şi dCi 110 beneficiază de semnătura Dacia eco², care evidenţiază nivelul scăzut al consumului şi al emisiilor de CO2.

Sursa: Dacia

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice