Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Audi protejeaza numele viitoarelor modele de serie

Audi protejeaza numele viitoarelor modele de serieo legendă

Audi protejeaza numele viitoarelor modele de serie

In prezent, modele cu numele Q6, Q8, R6, RS8 sau RS1 nu exista in gama Audi si nimeni nu poate garanta ca aceste vor si exista, in viitor.

Cert este ca producatorul german si-a asigurat prorprietatea intelectuala asupra numeroaselor combinatii de cifre si litere care ar putea denumi, candva in viitor, un model Audi.

Audi incearca sa evite orice surpriza in privinta numelor pentru viitoarele modele, astfel ca a inregistrat ca marci proprii o serie de posibile combinatii.

Daca parcurgem lista de nume inregistrate recent de Audi, ne putem deja imagina noi modele SUV denumite Q6 sau Q8, dar si versiunile de top S2 si S9, ale ipoteticelor A2, respectiv A9.

Apropo de variante sportive, cele mai mari sanse de a deveni realitate in urmatorii ani par sa aiba denumirile inregistrate pentru „extremele” RS8 si RS1.

Cat despre R6, nu poate decat sa ne duca cu gandul la o versiune mai mica si mai accesibila a spectaculosului R8.

In fine, Audi a mai depus cateva nume legate de combustibil si posibile noi tehnologii: E-Diesel, E-Gasoline si Gasoline-E.

Este vorba, probabil, de viitoare motorizari hibride, ale caror denumiri sunt derivate din patronimul e-tron.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice