Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Producţia mondială de automobile va ajunge la un nou nivel record

Producţia mondială de automobile va ajunge la un nou nivel record

Producţia mondială de automobile va creşte cu 3% în acest an, ritm similar cu cel înregistrat în 2011, la un nou nivel record, după cel de 80,1 milioane de unităţi din 2011, potrivit estimărilor făcute miercuri de Organizaţia internaţională a constructorilor auto (OICA), relatează AFP.

Organizaţia arată că la nivel mondial se află în circulaţie un miliard de vehicule.

Producţia auto din China a fost anul trecut de 18,4 milioane de unităţi, evoluţia fiind sub cea din 2009 şi 2010, iar cea din America de Nord de 13,5 milioane unităţi (+10,6%).

Pentru 2012, OICA se aşteaptă la încetinirea producţiei în unele ţări, dar şi la deschiderea unor noi uzine în ţări precum Rusia, Maroc şi Brazilia.

OICA anticipează scăderea producţiei din Europa cu 5%. Piaţa din Germania va fi stabilă, cea din Italia va scădea cu 6%, în timp ce piaţa franceză se va contracta cu 10% din cauza încheierii programului primei de casare.

În America de Nord este aşteptată o creştere a pieţei de 10%, în China de 8%, iar în India de 14%, potrivit OICA.

În Marea Britanie a avut loc un declin de 2,5%, în Spania de 18,94%, în Italia de 18,94%, iar în Franţa de 20,2%.

Federaţia germană a industriei de automobile (VDA) este puţin mai optimistă, anticipând pentru acest an un avans de 4% la nivel mondial.

Anul a început prost pentru sectorul auto european, afectat de criza datoriilor suverane care a redus încrederea cumpărătorilor.

În februarie, înmatriculările de automobile noi au scăzut în majoritatea ţărilor europene, cu excepţia Germaniei, unde au fost stabile.

‘După o scădere dramatică a producţiei în 2009, la 61,8 milioane de vehicule, din cauza crizei economice, sectorul a revenit la creştere”, a declarat preşedintele OICA, Patrick Blain.

Europa a înregistrat anul trecut o creştere a producţiei auto de 3,5%, la 17,7 milioane de vehicule, avansul fiind inferior celui înregistrat înaintea crizei declanşate în 2008, a precizat Blain într-o conferinţă de presă la salonul de la Geneva aflam de la sursa citata, Adevarul Online.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice