Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Hyundai : Concept Car i.oniq

Hyundai : Concept Car i.oniq

Prima imagine a concept car-ului Hyundai i-oniq a fost dezvăluită zilele trecute, prezentând noua tehnologie şi noul design, ce simbolizează viziunea companiei.

Cu o lungime de 4,4 metri, habitaclul i-oniq – conceput pentru a satisface cele mai exigente solicitări ale conducătorului auto – oferă spaţiu pentru patru ocupanţi. Hyundai i-oniq este un hatchback electric sportiv, cu o gamă extinsă de motoare pe benzină.

Acesta doreşte să transmită cea mai recentă viziune a designe­rilor şi a inginerilor Hyundai, dezvoltând conceptul “sculptură fluidică” în materie de design.

Conceputul i-oniq beneficiază de un sistem de propulsie inovativ, care demostrează dedicarea Hyundai faţă de tehnologia eco.

Un motor pe benzină de 1.0 litri, în trei cilindri, este cuplat printr-un generator cu un motor electric litiu-ion ce dezvoltă 109 CP. În modul de funcţionare exclusiv electric, autonomia automobilului este de 120 kilometri, iar asistat de motorul pe benzină, aceasta poate ajunge la peste 700 kilometri. Concept car-ul Hyundai i-oniq va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva afirma editorii de la Jurnalul.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice