Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia a lansat Sandero Stepway cu motorizare pe bioetanol

Dacia a lansat Sandero Stepway cu motorizare pe bioetanol

Dacia a lansat Sandero Stepway cu motorizare pe bioetanol

După ce a pierdut o parte din clienţii o dată cu retragerea bonusului de mediu pentru maşinile cu motorizare GPL, Dacia s-a repliat rapid şi a lansat pentru Franţa şi Germania un nou model pe bioetanol

Dacia Sandero Stepway II beneficiază de o versiune de motorizare de 105 CP, motorizare 1,6 16 V, pe bioetanol, cu un consum mediu de 9,5 litri.

Preţurile pleacă de la 10.990 de euro pe piaţa franceză şi de la 10.590 de euro pe cea germană, scrie actu-automobile.com.

Modelul, prezentat la la Geneva, are o motorizare dotată cu injecție multipunct care promite un consum mixt de 9,5 litri de bioetanol la 100 km, cu 2,6 litri mai mult decât modelul pe benzină.

Totuşi, bioetanolul este mult mai ieftin decât benzina şi costă 0,94 euro în Franţa şi 0,91 de euro în Germania.

Ca performanțelor dinamice, acceleraţa 0-100 kmh se realizează în 11,8 secunde, iar viteză maximă este de 171 km/h.

Pentru a putea funcţiona pe bioetanol, motorul a suferit unele transformări, fiind dotat cu un nou set de pistoane şi supape din aliaj.

Schimbări au mai fost operate la nivelul pompei de carburant, chiulasei şi a rezervorului.

Sursa: Realitatea

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice