Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Audi TT RS plus. Preturile pornesc de la €60,650

Audi TT RS plus

Audi TT RS plus

Si mai puternic, si mai rapid, si mai dinamic – la inceput de 2012 vom asista la lansarea Audi TT RS plus.

Sport-car-ul compact, in versiune Coupe cat si Roadster, iese in evidenta cu ajutorul performantelor sale demne de venerat.

Propulsorul supraalimentat in cinci cilindrii dezvolta 265 kW (360 CP), suficient pentru o viteza maxima de 280 km/h.

Motorul TFSI de 2.5 litri al Audi TT RS plus asigura performante de top. In comparatie cu motorul de baza, aceasta unitate cu injectie directa si supraalimentata ofera un plus de putere de 15 kW (20 CP).

Acesta produce un cuplu de 465 Nm, cu 15 Nm mai mult ca inainte. Clientii pot alege intre o transmisie manuala cu 6 trepte si S tronic cu 7 trepte, cu schimburile sale instante.

Transmisia cu dublu ambreiaj vine cu functie launch control ce optimizeaza acceleratia din repaus. Sistemul integral permanent quattro, ce opereaza cu un ambreiaj multi-disc, transfera puterea motorului la drum intr-un stil suprem.

TT RS plus uneste dinamici si eficienta intr-o maniera impresionanta. Pe fondul sunetelor produse de catre motorul in cinci cilindrii, Coupe-ul cu S tronic este catapultat din repaus la 100 km/h in 4.1 secunde (cu transmisie manuala: 4.3 secunde).

Roadster-ul completeaza acelasi exercitiu in 4.2 secunde (cu transmisie manuala: 4.4 secunde).

Viteza maxima este limitata la 280 km/h la toate modelele. Coupe-ul cu S tronic are nevoie in medie medie de doar 8.5 litri de carburant la 100 km/h; Roadsterul are nevoie de 8.6 litri la 100 km.

Pe langa masuri numeroase de eficienta, aceste cifre de top se datoreaza caroseriilor extrem de usoare Audi Space Frame (ASF), construite din aluminiu in partea anterioara, si foi de otel in cea posterioara.

Coupe-ul cu transmisie manuala, inclusiv tractiune quattro, cantareste doar 1.450 kilograme; raportul putere-greutate fiind de un cal putere la doar 4.0 kilograme.

Sistemul de franare de inalta performanta face fata motorului pe intreaga durata. Etrierii ficsi cu patru pistoane in legatura cu discurile de frana perforate sunt instalate pe axul fata. Audi TT RS plus este echipat cu jante turnate din aliaj pe 19 inch, cu design in cinci brate “rotor”; acestea sunt vopsite negru si au flansele marginilor rosii in contrast.

Rotile sunt echipate cu anvelope 255/35. Sistemul adaptiv de amortizare, cunoscut ca Audi magnetic rideAudi magnetic rideAudi magnetic ride adaptează în fracţiuni de secundă, duritatea amortizoarelor la situaţia de mers, iar şoferul poate să aleagă între modul confortabil sau cel sportiv.

Audi magnetic ride , este disponibil optional. Un eleron generos creste forta de apasare pe partea din spate a vehiculului.

Grila radiatorului Singleframe accentueaza vizual Audi TT RS plus: plasa cu model de diamant este polisata in antracit, iar marginile sunt finisate cu aspect de aluminiu. Carcasele oglinzilor exterioare sunt facute din polimer ranforsat cu fibra de carbon.

Sistemul de esapament sport pe doua ramuri are iesirile tevilor de esapament ovalizate si vopsite in negru. O clapa de sunet intensifica sunetul motorului. Pachetul Carbon design ofera un aspect mai exclusivist compartimentului motor. Manerul schimbatorului de viteza are un inel din aluminiu si o emblema TT RS plus.

TT RS plus Coupe cu transmisie manuala costa €60,650 in Germania sau €62,800 cu S tronic cu 7 trepte. TT RS plus Roadster are un pret de lista de €63,500 si respectiv €65,650.

Sursa: Audi

(Visited 29 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice