Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volkswagen Aqua – Masina care merge pe apa

Volkswagen Aqua – Masina care merge pe apa

Designerul Yuhan Zhang (21 de ani) a creat o maşină care va putea circula atât pe şosea, cât şi pe nisip, gheaţă şi chiar apă, scrie Daily Mail.

Maşina, numită Volkswagen Aqua, poate atinge o viteză de 100 km/h şi se deplasează pe o pernă de aer, notează sursa.

VW Aqua are un design strălucitor, fiind echipată cu patru ventilatoare şi mai multe airbag-uri care o ajută să plutească.

Maşina este ecologică, deoarece cele două motoare din dotare funcţionează cu un combustibil pe bază de hidrogen.

Designerul a creat maşina pentru o competiţie sponsorizată de constructorul german de automobile.

Iata si un spot YouTube de prezentare a conceptului …

(Visited 129 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice