Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Dacia Lodgy – Primele imagini

Noua Dacia Lodgy – Primele imagini

Lodgy este primul model al brandului romanesc care nu va fi produs si in tara. Dacia Lodgy va fi prezentata la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012.

Lodgy este un vehicul de familie in versiuni cu 5 si 7 locuri si va fi dotat cu echipamente disponibile in premiera pentru Dacia.

Dacia a prezentat primele fotografii oficiale cu versiunea de serie a Lodgy, care va intra in fabricatie la uzina Renault din Maroc.

“Designul sau sugereaza un spatiu interior remarcabil pana la al 3-lea rand de scaune. Cu o lungime de 4,5 metri, Dacia Lodgy ofera un volum considerabil al portbagajului, inclusiv in varianta cu 7 locuri.

Numele – Lodgy – care aminteste de englezescul , este o trimitere directa la trasatura sa esentiala: capacitatea de a gazdui o intreaga familie si bagajele sale”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit presei franceze, Lodgy ca costa in jur de 10.000 euro si va imprumuta de la Duster motorizarile de 1,5 litri diesel 90 CP, 110 CP, precum si propulsorul de 1,6 litri benzina 110 CP.

Noul model Dacia va intra in concurenta cu modelele Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso si Renault Scenic aflam de la Wallstreet.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice