Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Calculare pret la o masina second hand ?

Cum se estimeaza si calculeaza pretul unei masini second hand – cat mai face masina ta second hand

Dacă în octombrie anul trecut proprietarii de maşini Volkswagen – una dintre cele mai populare mărci auto de pe piaţa second-hand românească- cereau potenţialilor cumpărători un preţ mediu de 4.804 euro, în luna iulie a acestui an pretenţiile lor s-au majorat până la 5.088 de euro. Un fenomen similar se consemnează şi în cazul unei alte mărci germane, Audi.

Maşinile acestui brand sunt cotate cu peste 400 de euro mai mult decât în urmă cu nouă luni.

Tendinţa pe piaţa autovehiculelor rulate este ieftinirea. Volkswagen şi Audi sunt excepţiile notabile ale acestei reguli.

Pe o piaţă auto aflată într-un deficit serios de cumpărători, preţurile scad de la o lună la alta. Doar mărcile germane îşi conservă valoarea.

Totodată, „şi statisticile oficiale înregistrează o poziţionare bună a mărcilor Audi şi Volkswagen pe segmentul maşinilor noi”, spune Bogdan Vulcan, program manager la auto.ro. Spre exemplu, vânzările Audi în România au avansat în intervalul iulie 2010 – iulie 2011 cu peste 70%, precizează reprezentantul portalului auto.

Acestea sunt însă doar câteva situaţii excepţionale. În cazul celor mai multe mărci de autovehicule, ultimele nouă luni au adus o depreciere accentuată a valorii lor pe piaţa maşinilor la mâna a doua.

Astfel, un autoturism al celor de la Dacia putea fi achiziţionat în luna iulie 2011 pentru un preţ mediu de 2.889 de euro, cu 268 de euro mai puţin faţă de octombrie 2010.

Şi apetitul pentru achiziţionarea de maşini noi este în cădere liberă. Vânzările de vehicule au scăzut în primele şapte luni ale acestui an cu 10,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 61.080 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

„Principalele cauze pe care le vedem ca fiind responsabile de această situaţie sunt funcţionarea greoaie a programului de stimulare a înnoirii parcului auto, menţinerea nedeductibilităţii TVA la achiziţia autoturismelor de către persoanele juridice, precum şi accesul dificil la resurse de finanţare pentru achiziţia de autovehicule pentru marea majoritate a populaţiei”, susţin reprezentanţii APIA.

Oficialii asociaţiei au precizat şi că se aşteaptă la o uşoară revigorare a pieţei auto pentru sfârşitul acestui an, însă doar în condiţiile menţinerii cadrului legislativ actual, precum taxa auto, programul de înnoire parcului auto şi cota TVA.

Românii au cumpărat în iulie numai 9.016 autoturisme, cu 13% mai puţin decât în luna precedentă. În topul celor mai vândute autoturisme în primele şapte luni, primul loc este ocupat de Dacia, cu 15.278 de unităţi – aflam de la Adevarul.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice