Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia Popster in Romania. Vezi primele poze spion

Noua Dacia Popster este in teste

Membrii forumului Loganclub.ro au reusit sa pozeze asa numitul model Popster camuflat, cel de-al cincilea model Dacia, cu 7 locuri.

Constructorul roman de automobile Dacia vrea din nou sa aiba multa vizibilitate inainte de lansarea unui model, asa cum a fost si cazul lui Duster, iesind cu noul monovolum la plimbare de data aceasta in Romania, pe Drumul National 67 C – Transalpina, dupa ce a fost vazut camuflat pe soselele din Europa de Sud.

MPV-ul este cel mai mare autoturism produs de Dacia. Modelul cu nume de cod J92 si 4,5 metri lungime ar putea fi numit “Popster”. MPV-ul este pe platforma B a Nissan, pe care este realizat si modelul NV200.

Noul model Dacia va intra in concurenta cu modelele Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso si Renault Scenic.

Productia Dacia Popster va avea loc la fabrica din Tanger, Maroc, fiind lansat pe piata la inceputul anului viitor.

MPV-ul Dacia ar putea costa 13.000 euro cu motorizarea pe benzina si 15.000 euro cu cea diesel, fiind cu 5.000 euro mai ieftin decat concurentii.

Sursa: WallStreet

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice