Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo Trucks lansează o campanie de promovare a eficienţei consumului de combustibil

Pentru Volvo Trucks fiecare picătură contează

Dezvoltarea unei noi generaţii de motoare care să respecte norme antipoluare mai exigente, în special privind emisiile de particule şi de oxizi de azot, costă miliarde de coroane. În cel mai bun caz, acest lucru poate asigura reducerea cu un procent a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2.

În acelaşi timp, s-a demonstrat că adoptarea unor măsuri relativ simple permite realizarea de economii mult mai importante.

„De obicei, cea mai mare atenţie este acordată tehnologiei. Desigur, tehnologia este importantă şi suntem foarte mândri de faptul că probabil dispunem de cel mai eficient autocamion de pe piaţă.

Însă mai important este faptul că am adoptat o abordare integrată, în funcţie de nevoile clienţilor, în scopul utilizării optime a energiei şi minimizării impactului asupra mediului înconjurător. Este vorba despre o evoluţie armonioasă în paşi mari şi mici”, spune Staffan Jufors, preşedinte şi CEO Volvo Trucks.

Pentru a prezenta gama diversificată de măsuri care permit reducerea consumului de combustibil, compania prezintă o filosofie intitulată „Fiecare picătură contează”. Este un concept care are drept obiectiv reducerea consumului de combustibil şi a impactului asupra mediului.

Pe site-ul www.volvotrucks.com/everydropcounts compania prezintă atât exemple de măsuri simple cât şi complexe, care permit reducerea consumului de combustibil.

„Consumul de combustibil poate fi redus semnificativ prin măsuri relativ simple. Reducerea consumului de combustibil este benefică pentru clienţii noştri şi pentru mediul înconjurător, iar acesta este un mesaj pe care vrem să-l facem cunoscut”, spune Staffan Jufors, preşedinte şi CEO al companiei.

Instruirea şoferului este una dintre cele mai eficiente modalităţi de reducere a consumului de combustibil. În Europa, 15.000 de şoferi au participat deja la cursul Volvo Trucks de instruire pentru şoferi.

Gama completă de măsuri include inovaţii tehnice importante, cum ar fi tehnologia cu propulsie hibridă şi motoare alimentate cu gaz, precum şi accesorii şi servicii cum ar fi echipamente suplimentare, întreţinerea vehiculului, sisteme de planificare a traseului şi analiza consumului de combustibil. Geometria corectă a roţilor şi alegerea corespunzătoare a anvelopelor pot reduce consumul de combustibil cu până la 14 procente.

„Cu alte cuvinte, nu vorbim despre o viziune pentru viitor, ci mai degrabă despre măsuri concrete, care sunt deja puse în aplicare.

Toate aceste elemente se armonizează perfect şi considerăm că este momentul tocmai bun pentru a vorbi despre filosofia şi obiectivele noastre pe termen lung”, spune Staffan Jufors.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice