Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia a cerut subvenţii de la stat pentru noul model Logan

Dacia a cerut subvenţii de la stat pentru noul model Logan

Modelul Logan a fost lansat în luna iunie 2004 la Salonul Auto de la Paris, iar în prezent este disponibil în şase versiuni – Logan, Ambiance, Preferance, Laureate, Prestige şi ediţia specială Black Line.

Constructorul Automobile Dacia a solicitat anul trecut ajutor de la stat în valoare de 42,4 milioane lei (10,5 milioane euro) pentru dezvoltarea proiectului X 52, numele de cod pentru noua generaţie Logan, programată pentru lansare în anul 2012.

Tot anul trecut, constructorul auto a obţinut finanţare nerambursabilă în valoare de 20 milioane lei pentru punerea în funcţiune a unei linie de producţie pentru noua familie de motoare Euro 5, care cuprinde propulsoarele H4 şi H5.

Fondurile a fost obţinute prin Programul Operaţional Sectorial «Creşterea Competitivităţii Economice», cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Modelul Logan a fost lansat în luna iunie 2004 la Salonul Auto de la Paris, iar în prezent este disponibil în şase versiuni – Logan, Ambiance, Preferance, Laureate, Prestige şi ediţia specială Black Line.

În octombrie 2010, la fabrica din Mioveni a fost produs automobilul Dacia Logan cu numărul un milion.

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri 11,4 miliarde de lei (aproximativ 2,7 miliarde euro), în creştere cu 26,6% faţă de nivelul de 9 miliarde lei obţinut în 2009.

Uzina Dacia a produs anul trecut 341.322 autovehicule, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, afirma website-ul Realitatii TV.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice