Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Renault vine cu o nouă generaţie de motoare pe benzină

Renault vine cu o nouă generaţie de motoare pe benzină

Compania este cunoscută pentru designul revoluționar, pentru numeroasele progrese tehnologice (inclusiv cele ce privesc siguranța pasagerilor și a pietonilor) și pentru motoarele folosite în competițiile sportive.

În urma alianței cu grupul japonez Nissan, a devenit unul dintre cei mai mari constructori auto din lume.

În anul 2007 Renault a deschis în România, la București, un centru regional de inginerie denumit Renault Technologie Romania (RTR).

Producătorul francez de autoturisme şi componente Renault a decis să construiască, începând cu anul 2012 sau 2013, în România, o nouă generaţie de motoare mici pe benzină.

Renault Technologie Romania, în directă legatură cu Customers Renault Technologie Romania (RTR), se va ocupa în principal de design și testare, achiziție și suport (management, resuse umane, IT). Centrul se va ocupa de dezvoltarea trenurilor de rulare dar și de dezvoltarea unor modele pornind de la platforma Logan.

Alegerea companiei s-a făcut în detrimentul unei uzine franceze, unde se vor pierde între 200 şi 400 de locuri de muncă din cauza schimbării, scrie publicaţia Liberation.

În replică, reprezentanţii Renault susţin că nu este vorba de o delocalizare şi adaugă că noile motoare ce vor fi construite în România şi Spania nu sunt concurente pentru actuala generaţie şi au şi alte puteri.

Compania nu a oferit detalii suplimentare despre noile produse, însă surse din grup spun că noile motoare, care vor echipa şi Loganul, vor avea cilindree între 0,9 litri şi 1,2 litri şi vor fi turbo, mai notează Liberation.

Compania Renault, deţinută în proporţie de 15% de statul francez, e presată de autorităţi să nu mute producţia unor modele sau motoare în alte ţări, iar informaţiile care au apărut acum un an, potrivit cărora viitoarea generaţie Clio va fi produsă în Turcia, au avut drept consecinţă convocarea şefului companiei la o întâlnire cu președintele Franței, afirma Evenimentul Zilei.

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice