Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Fabrica Dacia ar putea opri temporar productia

Dacia ar putea opri producţia

Dezastrul din Japonia loveşte puternic în economia din România.

Uzina Dacia de la Mioveni este în pericol să oprească producţia timp de o săptămână pentru că a rămas fără componentele care se produc în Ţara Soarelui Răsare.

Decizia nu a fost luată încă, însă după Paşti 12.000 de oameni riscă să stea acasă. Se duc negocieri intense zilele acestea între sindicat şi şefii Uzinei. Iar acest scenariu este cel optimist.

Există unul pesimist care spune căînchiderea timp de o săptămână nu este suficientă. Asta înseamnă că timp de trei luni oamenii ar putea lucra la capacitate redusă.

Uzina de la Mioveni primea din ţara soarelui răsare piese auto electronice, semiconductori şi anumite componente mecanice pentru cutiile de viteze. Cei de la Dacia speră ca în căteva luni lucrurile să intre în normal.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice